Taskforce Digitale Duurzaamheid

  Records Management Conventie


Persbericht 29 juni 2001

Partnership Taskforce Digitale Duurzaamheid en Records Management Conventie

De Taskforce Digitale Duurzaamheid en de Records Management Conventie zijn een strategisch partnership aangegaan. Dit betekent dat deze twee initiatieven hun beider activiteiten op elkaar zullen afstemmen en waar mogelijk zullen samenwerken.

De Taskforce Digitale Duurzaamheid is op 7 december 2000 in het leven geroepen door het interdepartementale ICT-beraad 'als katalysator voor de operationalisering van het vraagstuk van de digitale duurzaamheid'.

De Records Management Conventie (RMC) is op 6 november 2000 opgericht. Het RMC-netwerk, dat op 29 maart jongstleden haar eerste grote bijeenkomst hield, omvat nu zo'n 150 betrokkenen. De RMC wil een platform zijn voor uitwisseling van ervaringen op het gebied van Records Management. Ook wil zij activiteiten initiëren en stimuleren die te maken hebben met het verantwoord vormen en onderhouden van het ook digitale- organisatiegeheugen. De RMC brengt al die partijen bij elkaar die gezamenlijk voor oplossingen kunnen zorgen: overheid, bedrijfsleven en wetenschap.

Als eerste concrete resultaat van dit partnership wijzen wij op het initiatief van de Taskforce om zeswekelijkse themabijeenkomsten te organiseren. Aan deze open bijeenkomsten zullen zowel de Taskforce Digitale Duurzaamheid als de RMC-themagroepen bijdragen leveren. Thema's die onder meer aan de orde zullen komen zijn best practices en referentiemodellen, de recente e-mail -regeling voor de overheid, standaards. Als eerste concrete resultaat van dit partnership wijzen wij op het initiatief van de Taskforce om zeswekelijkse themabijeenkomsten te organiseren. Aan deze open bijeenkomsten zullen zowel de Taskforce Digitale Duurzaamheid als de RMC-themagroepen bijdragen leveren. Thema's die onder meer aan de orde zullen komen zijn best practices en referentiemodellen, de recente e-mail regeling voor de overheid, standaards.

Op het eerstvolgende grote RMC-evenement dat gehouden zal worden op 16 in november oktober dit jaar in kasteel "De Wittenburg" te Wassenaar zal onder meer de Taskforce Digitale Duurzaamheid zich presenteren en aangeven wat in het kader van haar programma tot dan toe is bereikt. Daarnaast zal er inbreng zijn vanuit de diverse themagroepen van de RMC (zie website). Het strategische partnerschap tussen de Taskforce Digitale Duurzaamheid en de Records Management Conventie is een belangrijke stap in het verder bundelen van krachten op het terrein van Records Management.

Voor meer informatie zie:

www.archief.nl/digiduur
www.RMConventie.nl

Nadere informatie bij Kees Koenen, RMC-bureau, tel. 06 54 93 62 19.