For more information: Kim Doets or Remko de Beer

Telefax: 31(0)251 679897

Email: info@dutchjunioropen

Castricum, July 6th 2001

Esther van Londen in halve finale Biesterbos Groep Dutch Junior Open

De Utrechtse Esther van Londen is er in geslaagd de halve finale van het Biesterbos Groep Dutch Junior Open te bereiken. Ze versloeg in een spannende wedstrijd de Duits Hannah Kurvers.

In de beginfase ging de strijd gelijk op. De linkshandige Duitse bestookte de backhand van Van Londen met hoge topspinballen, maar de Utrechtse pareerde uitstekend. Ze greep waar mogelijk het initiatief en maakte een aantal uitstekende punten aan het net. Bij een 4-3 voorsprong brak ze de service van de Duitse en ze won de eerste set met 6-3. In de tweede set liep Van Londen eenvoudig uit naar een 5-1 voorsprong. Kurvers toonde echter veerkracht en bleef voor ieder punt strijden. Van Londen maakte wat meer fouten en de Duitse wist maarliefst vijf games achter elkaar te winnen. In de beslissende tiebreak speelde de Utrechtse ijzersterk. Ze won met 7-4 en plaatste zich voor de halve finale. Hierin neemt ze het op tegen de Litouwse Aurelia Miseviciute die verassend de Belgische Debbrich Feys versloeg (6-3 6-1). De andere halve finale gaat tussen Anna-Lena Groenefeld en Tatiana Golovin. De als eerste geplaatste Groenefeld heeft in het toernooi nog geen set hoeven afstaan. Vandaag won ze van Dasha Tchemarda uit Rusland (6-3 6-4). Haar tegenstandster de Française Tatiana Golovin versloeg de Spaanse Marta Mir met 6-1 en 6-2.

In het jongenstoernooi moest Roman Kutac, die eerder in het toernooi de las eerste geplaatste Evgenii Corduneanu uitschakelde, het opnemen tegen Matic Omerzel uit Slovenië. Het werd een fantastische wedstrijd. Beide spelers beschikken over mokerharde groundstrokes en ze lieten elkaar alle hoeken van de baan zien. In de eerste set nam Omerzel een voorsprong van 4-2, maar Kutac brak in de achtste en tiende game de service van zijn opponent en won de set met 6-4. De tweede set kende een bijzonder spannend verloop. Tot 5-5 ging de strijd volledig gelijk op. In de elfde game wist Omerzel, nadat het al vier keer deuce was geweest, de beslissende break te forceren. Hij kwam daarmee op 6-5 en serveerde de set vervolgens bekwaam uit. In de derde set vocht Omerzel zich naar een 4-2 voorsprong die hij vervolgens knap wist te consolideren (6-4). Morgen neemt hij het in de halve finale op tegen de Belg Steve Darcis die een zwaar bevochten overwinning behaalde op de Fransman Tsonga (5-7 6-4 6-4). De andere halve gaat tussen een andere Fransman, Mathieu Montcourt en de Israëliër Dudi Sela. Moncourt kon profiteren van het opgeven van zijn tegenstander Ryderstedt aan het einde van de tweede set (2-6 6-1) en Sela versloeg Robin met duidelijke cijfers (6-1 6-2)

De wedstrijden in de halve finales zullen morgenochtend om 11.00 uur van start gaan op tennispark de Vinkenbaan. Wij hopen dat u allen komt genieten van enkele mooie partijen jeugdtennis op topniveau!