Gemeente Geldermalsen


* Brochure Buitengebied

* Laageinde Geldermalsen ter discussie

* Nieuwe parkeertarieven Geldermalsen

* Zelfstandige projectprocedure t.b.v. centrale ontsluitingsweg in het toekomstige bedrijventerrein Hondsgemet
* Voorontwerp bestemmingsplan Buitengebied, gemeente Geldermalsen.
* Voorbereidingsbesluiten Rijksweg A2 , Oude Waag 21 (Stapelakker) en Meersteeg

* Activiteiten

* Vrijstelling bestemmingsplan "Tricht 2000"
* Bekostigingsbesluit Hondsgemet

* Wie wil bouwen

* Vaststelling van het raadsbesluit met betrekking tot de uitoefening van bestuursbevoegdheden op het terrein van Sociale Zaken door de gemeenteraad op 26 juni 2001. Brochure Buitengebied

Afgelopen week is in de gehele gemeente huis-aan-huis een gemeentelijke brochure verspreid met daarin informatie over het voorontwerpbestemmingsplan Buitengebied.

Niet ontvangen? Neem dan contact op met Voorlichting (tel. 0345-586609) en u krijgt alsnog een exemplaar toegezonden.

Laageinde Geldermalsen ter discussie

Railinfrabeheer is van plan begin 2002 de spoorwegovergang in het Laageinde te Geldermalsen om te bouwen. Het is de bedoeling de huidige knipperlichtinstallatie (AKI) te vervangen door een voorziening met spoorbomen (AHOB). Dat op zich is niet zo spectaculair ware het niet dat tegelijkertijd wordt overwogen om de nieuwe overgang zo in te richten dat deze alleen nog door voetgangers en (brom)fietsers kan worden gebruikt. Het overige doorgaande verkeer moet dan gebruik gaan maken van de spoorwegovergang Rijksstraatweg of rijden via de (Verlengde) Bredestraat en de Burgemeester Roozeveld van der Venlaan. Er komt in deze nieuwe situatie dus een 'knip' in het Laageinde.

Het gemeentebestuur staat positief tegenover dit plan. Het bevordert de verkeersveiligheid op het Laageinde. Op het moment dat alleen nog maar voetgangers en (brom)fietsers van de overgang gebruik kunnen maken, hebben de beide gedeelten van het Laageinde verder slechts nog een functie als weg voor het bestemmingsverkeer.

Voordat het gemeentebestuur een definitief standpunt bepaalt, vindt er eerst overleg plaats met de aanwonenden van het Laageinde en directe omgeving. Hiervoor organiseert de gemeente een

inspraakavond

op maandag 9 juli a.s.

om 20.00 uur

in de raadzaal van het gemeentehuis te Geldermalsen

Tijdens deze avond worden zowel het plan als de te volgen procedure uitvoerig toegelicht. Vervolgens krijgen uiteraard de aanwezigen uitgebreid de kans om hun mening hierover kenbaar te maken. Zo spoedig mogelijk na de inspraakavond neemt het college van burgemeester en wethouders een definitief besluit over het al dan niet verlenen van medewerking aan het plan van Railinfrabeheer.

Het plan ligt van 10 tot 24 juli tijdens de normale openstellingstijden ter inzage bij de vakbalie Bouwen en Wonen in het gemeentehuis. Tijdens deze periode kan men ook schriftelijk reageren. Inspraakreacties toe te zenden aan: het college van burgemeester en wethouders van Geldermalsen, Postbus 112, 4190 CC Geldermalsen.

Los van de plannen rond de spoorwegovergang staat het plan om het gedeelte van het Laageinde tussen de overgang en de Bredestraat opnieuw in te richten. In het najaar ontvangen de aanwonenden van dit weggedeelte een uitnodiging voor een aparte inspraakavond hierover.

Nieuwe parkeertarieven Geldermalsen

Afgelopen week zijn in het centrum van Geldermalsen alle parkeermeters en centrale parkeerautomaten vervangen door nieuwe centrale parkeermeters die straks ook geschikt zijn voor betaling via de euro.

Gelijktijdig zijn de parkeertarieven aangepast. Waar u voorheen een kwartje per kwartier moest betalen is dat nu een kwartje per 7,5 minuten geworden. Hieronder een overzicht van de regeling zoals deze nu geldt.

Locatie: Aantal plaatsen: Max. parkeertijd: Tarief ¦ 0,25 - _ 0,10 per:

Achter 't Veer 91 2 uur 15 min.

Parkeerterrein AH 67 2 uur 15 min.

Kerkstraat 23 1 uur 7,5 min.

Markt 25 1 uur 7,5 min.

Kostverlorenkade 7 1 uur 7,5 min.

Oranje Nassaustraat 39 2 uur 15 min.

Geldersestraat 6 1 uur 7,5 min.

Koninginnelaan 56 2 uur 15 min.

U koopt een parkeerticket bij de centrale parkeermeter

Wanneer betaald parkeren?

Maandag t/m zaterdag van 09.00 tot 18.30 uur Op koopavonden tot 21.00 uur De Markt en een gedeelte van de Kerkstraat zijn op vrijdag, i.v.m. de weeekmarkt, pas vanaf 15.00 uur voor parkeren beschikbaar. Wijze van betaling

Periode:

Valuta:

Tot 1 januari 2002
Kwartjes/guldens

Van 1 januari tot 28 januari 2002
Kwartjes/guldens - Euromunteenheden

Vanaf 28 januari 2002
Euromunteenheden

U kunt ook met de Chipknip betalen!

Tip:

Maak vooraf een goede inschatting van de parkeertijd die u denkt nodig te hebben. Dit voorkomt een parkeerbon achteraf.

Iets verder weg

Iets verder weg, maar nog steeds dicht bij het centrum kunt u natuurlijk ook gratis parkeren:

Kostverlorenkade: 104 parkeerplaatsen 1e Zaaiwaarddwarsweg: 24 parkeerplaatsen Van Borsselelaan: 28 parkeerplaatsen (weekend + 24) Zelfstandige projectprocedure t.b.v. centrale ontsluitingsweg in het toekomstige bedrijventerrein Hondsgemet

* Bekendmaking : artikel 6a Wet op de Ruimtelijke Ordening
* Ter inzage : stukken betrekking hebbende op de zelfstandige projectprocedure alsmede bijbehorende inspraakprocedurebesluit
* Inzagetermijn : stukken betrekking hebbende op de zelfstandige projectprocedure liggen vier weken ter inzage, met ingang van de dag volgend op deze publicatie

* Toelichting :het plan heeft tot doel het realiseren van de centrale onsluitingsweg in het toekomstige bedrijventerrein Hondsgemet, gelegen tussen de AVRI en de toekomstige Randweg
* Inspraak : een ieder kan gedurende de inzagetermijn schriftelijk zijn/haar reactie op de zelfstandige projectprocedure sturen naar het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Geldermalsen.

* Mondeling reageren : Mondeling reageren kan tijdens de inspraakavond op 10 juli a.s. om 19.30 uur in het gemeentehuis van Geldermalsen.

* Inlichtingen : vakbalie Bouw en Milieuzaken (0345-586686)
* Datum publicatie : 5 juli 2000

Voorontwerp bestemmingsplan Buitengebied, gemeente Geldermalsen.
* Bekendmaking : Artikel 6a Wet op de Ruimtelijke Ordening
* Ter inzage : voorontwerp bestemmingsplan met bijbehorende stukken.
* Inzagetermijn : vanaf 6 juli 2001 tot en met 21 september 2001, op werkdagen van 8.30 - 12.30 uur en op dinsdag bovendien van 13.30 - 17.00 uur.

* Toelichting : het plan heeft betrekking op het gehele grondgebied van de gemeente Geldermalsen met uitzondering van de kernen (Geldermalsen, Tricht, Deil, Enspijk, Beesd, Rumpt, Rhenoy, Gellicum en Acqouy). Voor een aantal delen gelden aparte bestemmingsplannen alsmede voor de A15/Betuwroute en de Randweg en de A2, voorzover het tracé binnen de gemeentegrenzen valt. Het plan dient ter vervanging van het vigerend bestemmingsplan Buitengebied 1984.

* Inspraak : een ieder kan gedurende de inzagetermijn, schriftelijk c.q. mondeling zijn/haar reacties inbrengen bij het college van B&W, adres: Postbus 112, 4190 CC Geldermalsen.
* Inlichtingen : vakbalie Bouwen en Wonen, tel. 0345-586686
* Datum publicatie : 5 juli 2001

Voorbereidingsbesluiten Rijksweg A2 , Oude Waag 21 (Stapelakker) en Meersteeg

* Bekendmaking : artikel 22 Wet op de Ruimtelijke Ordening.
* Ter inzage : voorbereidingsbesluiten d.d. 26 juni 2001 met bijbehorende tekeningen

* Toelichting : Besluit 1: Voorbereidingsbesluit betreft het deel van Rijksweg A2, voor zover het tracé is gelegen binnen het grondgebied van de gemeente Geldermalsen. Het besluit heeft tot doel het gebied te beschermen tegen ontwikkelingen die de realisering van het toekomstige bestemmingsplan doorkruisen en anderszijds om de wettelijke basis te creëren voor het volgen van een zelfstandige projectprocedure ex art. 19 WRO, lid 1. Besluit 2: Voorbereidingsbesluit betreft het gebied op en nabij het perceel Oude Waag 21 te Beesd. Het besluit heeft tot doel het gebied te beschermen tegen ontwikkelingen die de realisering van het toekomstige bestemmingsplan doorkruisen en anderszijds om de wettelijke basis te creëren voor het volgen van een zelfstandige projectprocedure ex art. 19 WRO, lid 1 teneinde multifinctioneel landgoedcentrum De Stapelakker mogelijk te maken. Besluit 3: Voorbereidingsbesluit betreft het gebied kadastraal bekend Geldermalsen, sectie B. nummer 1251, plaatselijk bekend het woonwagenerf aan de Meersteeg te Geldermalsen. Het besluit heeft tot doel het gebied te beschermen tegen ontwikkelingen die de realisering van het toekomstige bestemmingsplan doorkruisen. Voor de exacte begrenzingen wordt verwezen naar de bij de besluiten behorende tekeningen.

* Inzagetermijn : 6 weken met ingang van de dag van inwerking treden Inwerkingtreding : Besluit 1: 7 juli 2001. Besluiten 2 en 3: 6 juli 2001

* Werkingsduur : 1 jaar vanaf inwerking treden
* Bezwaar : op grond van de Algemene wet bestuursrecht kan een belanghebbende gedurende de inzagetermijn een bezwaarschrift indienen bij de gemeenteraad Geldermalsen. Indien een bezwaarschrift is ingediend kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden aangevraagd bij de president van de Arrondissementsrechtbank, Postbus 30160, 6803 AD te Arnhem.
* Inlichtingen : vakbalie Bouw- en Milieuzaken, tel. 0345-586686
* Datum publicatie : 5 juli 2001

Activiteiten

Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij vergunning/ontheffing hebben verleend aan:

* Oldtimer & American cars club "The Heuvelrug Drivers" om vanaf 10 augustus tot en met 12 augustus a.s. op het terrein naast sporthal "De Randhorst" te Geldermalsen een ontmoeting van autoliefhebbers met 2 overnachtingen te organiseren.

* mevrouw N.F. Barones van Verschuer-des Tombe voor het houden van de Landgoedfair 2001 van 22 tot en met 26 augustus a.s. op landgoed Mariënwaerdt te Beesd en voor het plaatsen van een publicatiebord.

* W. Bronk voor het houden van een straat-barbecue op 7 juli 2001 van 17.00 tot 23.00 uur in de P. Baltusstraat te Beesd. Indien u zich met deze beslissing (en) niet kunt verenigen, kunt u binnen 6 weken na de bekendmaking van deze beslissing(en) aan betrokkenen, een bezwaarschrift indienen bij burgemeester en wethouders, postbus 112, 4190 CC Geldermalsen. Het bezwaarschrift moet worden ondertekend en moet tenminste bevatten: de naam en het adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaarschrift is gericht en de gronden van het bezwaar.

Tijdelijke wegafsluiting in verband met diverse activiteiten
* Rhenoy

* In verband met de rommelmarkt op 7 juli a.s. wordt een deel van de Dorpsstraat afgesloten van 06.00 tot ca. 15.00 uur.
* Beesd

* In verband met een buurtfeest op 14 juli a.s. wordt een deel van de Pr. Constantijnstraat afgesloten (vanaf huisnr. 1 tot en met 20) vanaf 19.00 tot ca. 01.00 uur.
Vrijstelling bestemmingsplan "Tricht 2000"
voornemen om op verzoek van E. 't Gilde vrijstelling te verlenen van het ter plaatse geldende bestemmingsplan "Tricht 2000", teneinde het vergroten van een woning aan de Dr. V\d Willigenstraat 12 te Tricht mogelijk te maken.
* Datum publicatie : 5 juli 2001
Bekostigingsbesluit Hondsgemet

Burgemeester en wethouders delen mee dat de raad van de gemeente Geldermalsen op 26 juni 2001, nr. 6.07 heeft besloten tot het vaststellen van het besluit "Kostenverhaal Bestemmingsplan Bedrijventerrein Hondsgemet"

Het genoemde treedt in werking op de achtste dag na de datum van deze publicatie. Het bovengenoemde besluit ligt voor een ieder kosteloos ter inzage bij de balie van de afdeling Financien. Een ieder kan op verzoek tegen betaling van een bedrag aan leges een afschrift krijgen van het genoemde besluit.

Burgemeester en wethouders, Geldermalsen, 5 juli 2001 Wie wil bouwen
Ter inzage: de volgende aanvragen om bouwvergunningen / meldingen bouwvoornemen:

1. A. van der Kaay, Haarstraat 6 te Enspijk, oprichten tuinhuis (26 juni 2001);

2. J.M. van Amerom, Lingedijk 23 te Geldermalsen, oprichten garage/berging/hobbyruimte (26 juni 2001);

3. H.J. van Galen, Huis te Beestlaan 33 te Beesd, oprichten berging (26 juni 2001);

4. A. van den Berg, Lage Huis 19 te Beesd, veranderen woning (26 juni 2001);

5. A.P. de Gram, Kerkstraat 3 te Geldermalsen, vernieuwen/vergroten garage (26 juni 2001);

6. J. Visser, Glorie van Holland 16 te Geldermalsen, vergroten woning (28 juni 2001);

7. A.J. Nieuwkoop, Groeneweg 8 te Geldermalsen, vergroten woning (28 juni 2001);

8. M.H.A. Vrouenraets, Past. J. v. Hovestraat 21 te Beesd, vergroten woning (29 juni 2001);

9. R.T. Uitman, Past. J. v. Hovestraat 23 te Beesd, vergroten woning (29 juni 2001);

10. H.M.S. van Zanten-Koff, Past. J. v. Hovestraat 25 te Beesd, vergroten woning (29 juni 2001);

11. J.A. Visser, H. Kuykstraat 74 te Geldermalsen, veranderen\vergroten woning (26 juni 2001);
12. H. Vermeulen, Kampsedijk 3 te Enspijk, vernieuwen\vergroten woning (29 juni 2001);

13. Shell Nederland Verkoopmaatschappij BV, Rijksweg A15\E1 zuidzijde hmp 112,5, vergroten\veranderen zelftankstation "FS Molenkamp" (27 juni 2001);

14. H.G.J.M. Buskens, Genteldijk 34 te Geldermalsen, vernieuwen serre en kozijnen (2 juli 2001);

15. H. Porte, Hooge Hoeven 53 te Geldermalsen, vergroten woning (2 juli 2001);

16. L.H. van Aart, Dorpsstraat 5 te Rhenoy, oprichten tuinhuis (2 juli 2001);

17. E.J. Nifterik, Hoekenburg 4 te Tricht, vergroten woning met serre (2 juli 2001);


* Inzagetermijn: twee weken, met ingang van de dag volgend op de datum van publicatie.

* Toelichting: deze publicatie heeft slechts een informerend karakter, mogelijkheden voor het indienen van bezwaar zijn nu nog niet aanwezig, maar zullen te zijner tijd bekend worden gemaakt in de rubriek "Wie mag bouwen".

* Inlichtingen: vakbalie bouwen en wonen, telefoon 0345-586686.
* Datum publicatie: 5 juli 2001.


1. P.A.M. Bramsen, Dr. v\d Willigenstraat 16 te Tricht, oprichten berging (5 juli 2001);

2. E. Vos\I. Hooijen, Goudrenet 12 te Geldermalsen, vergroten woning (5 juli 2001);

3. M.G. van Baalen, Koorngraaf 1 te Gellicum, plaatsen van een veldschuur (5 juli 2001);

4. A.O. Thijsen, Deilsedijk 50 te Deil, vergroten woning (5 juli
5. W.J.M. Wichgers, Lingedijk 56 te Buurmalsen, plaatsen zwembad (5 juli 2001);

6. A.J.T. van der Linden, Achterstraat 15 te Beesd, plaatsen tuinhuis (5 juli 2001);

7. Duyts Bouwbedrijf en Projektontwikkeling BV, Herman Kuijkstraat 52 te Geldermalsen, oprichten winkel met kantoor en woning (26 juni
8. NS Railinfrabeheer BV, Rijksweg A15/Achtersteweg te Meteren, oprichten tijdelijke grondwaterzuiveringsinstallatie (5 juli
9. P.B.C. Kraan, Willem de Zwijgerweg 123 te Geldermalsen, vergroten woning (5 juli 2001);

10. A. van de Glind, Raamweg 55b te Tricht, vergroten woning (5 juli
11. Gebr. Verbeek, Nieuwendijk 7-9 te Rumpt, oprichten opslagruimte (5 juli 2001);

* Datum publicatie: 5 juli 2001.

1. C.A. van der Woerd, Palmesteynstraat 14 te Deil, slopen, voormalige peuterspeelzaal (5 juli 2001);

2. T. de Greef, Oude Hoevenseweg 4 te Tricht, slopen schuur (5 juli 2001);


* Inzage termijn: zes weken, met ingang van de dag volgend op de
* Datum publicatie: 5 juli 2001.
Vaststelling van het raadsbesluit met betrekking tot de uitoefening van bestuursbevoegdheden op het terrein van Sociale Zaken door de gemeenteraad op 26 juni 2001.

* Bekendmaking : op grond van de artikelen 139 en 140 Gemeentewet en
3:42 Algemene wet bestuursrecht Ter inzage : bij de vakbalie Arbeid en Inkomen

* Inzagetermijn : 4 weken met ingang van de dag volgend op de datum van deze publicatie

* Inwerkingtreding 1 juli 2001

* Toelichting : In het raadsbesluit is vastgelegd voor welke bestuursbevoegdheden op het terrein van Sociale Zaken door het College van B&W en de burgemeester (onder)mandaat, (onder)volmacht en (onder)machtiging is verleend en aan welk functionarissen.