Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 6-07-2001

Politieberichten stad Utrecht, 09.30 uur
Bestuurders onder invloed

UTRECHT Tijdens de surveillance werd donderdagnacht op de Mariaplaats een voertuig gecontroleerd waarvan de agenten het vermoeden hadden dat de bestuurder gedronken had.

De 29-jarige bestuurder uit Utrecht moest een blaastest afleggen. Hieruit bleek dat hij te veel gedronken had. De Utrechter werd voor een ademanalyse meegenomen naar het bureau. Uiteindelijk bleek hij 1,7 promille alcohol in zijn lichaam te hebben. Dit is ruim drie maal de toegestane hoeveelheid.

Het rijbewijs van de man werd ingenomen. Met een rijverbod van acht uur werd hij naar huis gestuurd. Binnenkort zal hij zich voor de rechter moeten verantwoorden.

Op de Europalaan werd een 40-jarige bestuurder uit Nieuwegein gecontroleerd. Uit de blaastest bleek hij te veel gedronken te hebben. Op het bureau gaf de ademanalyse aan dat hij 0,95 promille alcohol in zijn lichaam had. De man bleek al eerder met alcohol op achter het stuur gezeten te hebben. Binnenkort zal de rechter de straf voor de Nieuwegeiner bepalen.

Auto-inbreker in parkeergarage

UTRECHT Donderdagnacht zag de politie ter hoogte van de parkeergarage aan de Springweg een verdachte man lopen.

De agenten die in burger surveilleerden- volgden de man. Omstreeks half één liep de verdachte de parkeergarage in en verdween uit het zicht van de agenten. Op de tweede verdieping zagen agenten de man plotseling lachend uit een auto komen. Hij had een autoradio in zijn hand.

De agenten legitimeerden zich waarop de verdachte schrok, de autoradio op de grond gooide en probeerde te vluchten. De 33-jarige man uit Utrecht sprong vanaf de eerste verdieping via de zijkant van de parkeergarage de straat op.

Helaas voor de verdachte sprong hij recht in de armen van een agent. De man werd aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het bureau.

Dief loopt met stapel broeken

UTRECHT Beveiligingsmedewerkers zagen donderdagmiddag een man met een stapel broeken over het Gildenkwartier lopen. Aan de broeken zaten nog prijskaartjes en hangertjes. De medewerkers vertrouwden het niet en hebben de 24-jarige verdachte uit Utrecht meegenomen naar hun post.

Nadat de Utrechter was overgedragen aan de politie bleek dat hij de broeken uit een winkel aan het Vredenburg had weggenomen. De verdachte is op het bureau ingesloten.

Aanrijding letsel

UTRECHT Donderdagmorgen reed een 40-jarige vrouw uit Utrecht met haar auto vanuit de richting Berekuil in de richting van de Wittevrouwenstraat. Ter hoogte van de kruising Biltstraat / Wittevrouwenstraat zag de vrouw een 56-jarige fietser uit Den Dolder die net de kruising overstak over het hoofd.

Het gevolg was een aanrijding waarbij de fietser via het wegdek tegen een verkeerspaal aan kwam. De vrouw verklaarde vermoedelijk door een laagstaande zon de man niet gezien te hebben. Het 56-jarige slachtoffer werd met borstletsel naar het Diaconessen ziekenhuis vervoerd.