Persberichten politie Rivierenland



Vrijdag, 6 juli 2001


* Dagoverzicht
Verkeersongeval: kind naar ziekenhuis
DODEWAARD - Een zevenjarig meisje uit Herveld is op 5 juli rond 12.00 uur met verwondingen overgebracht naar het Radboudziekenhuis in Nijmegen. Ze speelde met andere kinderen op de stoep van de Willem de Zwijgerlaan in Dodewaard. De kinderen hadden een touw over de weg gespannen waarbij het meisje het touw met ijzerdraad om haar middel had gebonden en zich had verstopt achter een boom. Toen een auto, bestuurd door een 35-jarige vrouw uit Dodewaard passeerde en tegen het gespannen touw reed, werd het meisje met kracht tegen de auto geslingerd. Het meisje liep schaafwonden op; de auto raakte beschadigd.
Bijzonder transport krijgt boete
ZEVENAAR - De politie heeft op 5 juli rond 11.50 uur tegen een 55-jarige man uit Nederhorst den Berg proces-verbaal opgemaakt. De man was verantwoordelijk voor een bijzonder transport (trekker met oplegger, geladen met een hijskraan), dat hij geleidde door Zevenaar. Het gevaarte was 28 meter lang (toegestaan: 22 meter) en 3.40 meter breed (drie meter is toegestaan). Als een transport langer is dan de toegestane maxima, dan dient men te zorgen voor begeleiding, en dat was niet gebeurd. De man had geen ontheffing voor dit transport, dat zich op het bewuste tijdstip vastreed op de rotonde Arnhemseweg-Zonegge. De opgelegde boete bedraagt 1050 gulden.
Snelheidscontroles
BABBERICH / ZEVENAAR - De politie heeft op 5 juli van 07.45 uur tot 08.30 uur een korte snelheidscontrole gehouden op de Dorpsstraat in Babberich. Er werden twee bonnen uitgeschreven voor het overtreden van de maximumsnelheid van 50 kilometer. De snelste klokte 71 kilometer.
Tussen 08.45 uur en 09.45 uur werden aan de Hengelder in Zevenaar vijf mensen opgeschreven. Ook daar mag niet harder dan vijftig kilometer per uur worden gereden. De snelste reed 68 kilometer. Ook werd er een tractor aan de kant gezet; deze reed 36 kilometer per uur terwijl dergelijke voertuigen maximaal 25 kilometer mogen rijden. De man kreeg een boete.



Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Politie Rivierenland
Postbus 21, 6900 AA Zevenaar
Internet: Voorlichting@politieoverbetuwe.nl