Gemeente Breda

06-07-2001

BRIM verstrekt eenmalige financiële bijdrage aan REWIN
De Raad van Commissarissen van de NV BRIM (NV Maatschappij ter Bevordering van Industrievestiging te Breda) heeft ingestemd met een éénmalige financiële bijdrage van 30.000 gulden aan het SES West-Brabant voor de Regionale Ontwikkelingsmaatschappij NV REWIN.

Hogere bijdrage
De gemeente Breda heeft van het Openbaar Lichaam Sociaal Economische Samenwerking West-Brabant (SES) het verzoek gekregen haar bijdrage per inwoner voor de NV REWIN vanaf 2002 verder te verhogen, los van reguliere stijgingen. De bijdragen voor de NV REWIN lopen via het SES West-Brabant. De hogere bijdrage voor het REWIN is noodzakelijk omdat de personeelslasten hoger uitvallen dan was voorzien. De directie van het REWIN heeft aangegeven dat een bezuiniging op de personele kosten niet mogelijk is. Niet honoreren van de gevraagde extra bijdrage zou tot gevolg hebben dat het REWIN moet bezuinigen op de activiteiten uit het Productplan 2002-2005. In het Productplan is een aantal projecten opgenomen die voor Breda en West-Brabant van groot belang zijn. De inspanningen van het REWIN zijn er met name op gericht de economische structuur van West-Brabant om te bouwen, door het aantrekken van kansrijke bedrijven die kennisintensieve producten voortbrengen. REWIN heeft in het verleden bewezen deze opgave waar te kunnen maken. In Breda was dit recent nog het geval met het aantrekken van callcenters.

De aanvraag van het SES West-Brabant voor de verhoging van de bijdrage aan NV REWIN, bereikte de gemeente te laat om mee te kunnen nemen in de procedure voor de Kadernota 2002. De aanvraag zal wel worden meegenomen in de behandeling van de Kadernota 2003 en volgende jaren. Vandaar het verzoek van het college aan de Raad van Commissarissen van de NV BRIM om het bedrag van 30.000 gulden éénmalig uit het projectenbudget van de NV BRIM beschikbaar te stellen. De Raad van Commissarissen heeft in de vergadering van 20 juni 2001 met het verzoek ingestemd.

Breda, 6 juli 2001