Gemeente Capelle a/d IJssel

'Oeverloos' de Hollandsche IJssel in beeld gebracht

Tot en met zaterdag 14 juli kunt u op diverse binnen- en buitenlocaties langs de Hollandsche IJssel kleine presentaties zien met gedichten, fotos, videofilms, installaties en nog veel meer. Een speciale fietsroute leidt u langs deze presentaties waarbij de Hollandsche IJssel centraal staat.

Het project Oeverloos is een onderdeel van het programma verandering van water. Hiertoe behoren ook de projecten Follies aan de IJssel en Steur, de waterrevue.

Onder leiding van de kunstenaarsgroep BMB.con en filmer Hannus Taken namen dichters, beeldend kunstenaars, geluidskunstenaars, fotografen en filmers deel aan het project Oeverloos. Fotograaf Ralp Kämena begeleidde en inspireerde middelbare scholieren bij het maken van polaroids over hun leefomgeving. Dit alles resulteerde in een kunstzinnige fietsroute langs de Hollandsche IJssel.

Informatie over de deelnemers aan Oeverloos en over de fietsroute en locaties waar u de videoproducties en het fotoproject kunt zien, staat in het programmaboekje Verandering van water. Dit boekje is verkrijgbaar bij de informatiebalie in het gemeentehuis. U kunt hier op werkdagen terecht tussen 8.00 en 17.00 uur.