Rijksuniversiteit Groningen

03 jul 2001

Nummer 95 3 juli 2001

Uitreiking eerste duale bul

Aanbieders
Betere aansluiting
Noot voor de pers

Twee studenten van de juridische faculteit, Neeltje Gerritsen en Judith Valenteijn, studeren als eersten van de Rijksuniversiteit Groningen af in het project Duaal Leren, een combinatie van leren en werken. Op vrijdag 6 juli 2001 nemen ze tijdens een bijzondere buluitreiking in de Ubbo Emmiuszaal van het bestuursgebouw van de universiteit hun doctoraaldiploma in ontvangst.

Er zijn twee varianten van de duale rechtenstudie: de opleiding Nederlands Recht, hoofdrichting Staats- en Bestuursrecht, en de opleiding Juridische Bestuurswetenschappen. Neeltje Gerritsen en Judith Valenteijn hebben beide de duale variant van de opleiding Juridische Bestuurswetenschappen voltooid. Tijdens de studie werkten ze in totaal zeven maanden, respectievelijk bij de provincie Drenthe en bij de gemeente Veendam, en volgden ze extra keuzevakken.

Aanbieders

Tot de externe partners van de universiteit die voor deze opleiding werkplekken aanbieden, behoren de provincies Groningen, Friesland en Drenthe, de gemeenten Groningen, Veendam, Assen, Noordenveld en Emmen en het advocatenkantoor Boonstra/Rademakers in Leeuwarden.

Betere aansluiting

Het doel van de duale opleidingen is het bewerkstelligen van een betere aansluiting tussen de studie en de arbeidsmarkt. Meewerkende instanties hebben het voordeel dat ze op deze manier aan 'talentscouting' kunnen doen, studenten krijgen de gelegenheid een werksituatie al tijdens de studie te leren kennen. De opleiding wint aan kwaliteit door de integratie van beroepsoriëntatie in de studie. Zo kunnen studenten uitgebreid kennis maken met de praktijk en daarbij sociale, communicatieve en commerciële vaardigheden ontwikkelen.Voor de werkperiode wordt een leerarbeidsovereenkomst afgesloten tussen werkgever, student en faculteit. De student ontvangt tijdens de werkperiode een salaris. De duur van een duale opleiding is vier jaar en zeven maanden.

Noot voor de pers


* Meer informatie: mr. J.W.M. Engels, tel. (050) 363 56 84, e-mail: j.w.m.engels@rechten.rug.nl (werk)

* Plaats en tijd: Ubbo Emmiuszaal, Oude Boteringestraat 44, vrijdag 6 juli 2001 van 15.30 tot 16.30 uur.