Korps: Limburg-Zuid, plaats: Kerkrade 7-07-2001 Politieberichten district Heerlen
Zaterdag 7 juli 2001 - 13.15 uur

Brunssum; inbeslagname drugs
Omdat het vermoeden bestond dat er vanuit een pand aan de Rumpenerstraat in Brunssum drugs verkocht werden, stelde de politie daar vrijdag 6 juli om 22.15 uur een onderzoek in. Daarbij werden een 25-tal joints en 49 zakjes met hennep in beslag genomen. Ook werd een geldbedrag van enkele duizenden guldens aan diverse valuta in beslag genomen. In de zaak werden twee vrouwen (28 en 33 jaar) uit Brunssum aangehouden. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Hoensbroek; weigering blaastest
Zaterdag 7 juli om 00.55 uur reed een politiepatrouille over de Schuureikenweg in Hoensbroek toen hun een auto tegemoet kwam waarvan de bestuurster nagenoeg op de verkeerde weghelft reed. Achter het stuur zat een 43-jarige vrouw uit Beek die alcohol gedronken had. Toen ze aan het politiebureau een blaastest moest ondergaan saboteerde zij die test door niet op de voorgeschreven wijze te blazen. Haar werd een rijverbod opgelegd van 24-uren terwijl haar rijbewijs ingevorderd werd.

Heerlen; aanhouding autodief
Zaterdag 7 juli trof de politie bij een tankstation aan de autoweg de N281 in Heerlen een 37-jarige man uit Sittard in een auto aan waarvan bekend was dat die auto die nacht vanaf de Jacob van Maerlantstraat in Heerlen gestolen was. De verdachte werd aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten.

(Bureau Voorlichting district Kerkrade; 045 - 400 20 06)