Gemeente Hattem

Gemeentelijke informatierubriek De Homoet, editie 12 juli 2001.

TIJDELIJKE VERKEERSMAATREGEL

Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij besloten hebben om in het kader van het Dikke Tinne Festival op 18 juli 2001, van 13.00 uur tot 22.00 uur, en op 19 juli, van 13.00 tot 24.00 uur, de binnenstad van Hattem af te sluiten voor al het verkeer, met uitzondering van voetgangers, middels afsluiting van de volgende locaties: Dijkpoort (nabij Kleine Gracht), Ridderstraat (nabij Nieuweweg), Achterstraat en Kerkstraat (nabij Dorpsweg) en Koestraat (nabij parkeergarage).

Tevens maken burgemeester en wethouders bekend dat zij besloten hebben om in het kader van bouwwerkzaamheden op 17 juli 2001, van 06.45 tot 14.00 uur, de Kruisstraat gedeeltelijk, tussen de Kerkstraat en Achterstraat, af te sluiten voor al het verkeer.

Het desbetreffende verkeersbesluit ligt ter inzage bij het bureau Ruimtelijk Beheer.

KENNISGEVING (10%) VRIJSTELLING BESTEMMINGSPLAN

Met ingang van 13 juli 2001 ligt gedurende twee weken ter gemeentesecretarie, sector Ruimtelijke Ordening en Beheer voor een ieder ter inzage een bouwplan voor het uitbreiden en veranderen van een kerkgebouw op het perceel Van Galenstraat 1 te Hattem, gelegen in het bestemmingsplan "Bongerd, 10e partiële herziening". Burgemeester en wethouders zijn voornemens om 10% vrijstelling te verlenen voor het bouwen met overschrijding van de achterste bebouwingsgrens.

Tevens ligt van 13 juli tot en met 26 juli 2001 ter gemeentesecretarie, sector Ruimtelijke Ordening en Beheer voor een ieder ter inzage een bouwplan voor het oprichten van een woning met bijgebouwen ter vervanging van bestaande opstallen, op het perceel Geldersedijk 115 te Hattem, gelegen in het bestemmingsplan "Claerwater, 7e partiële herziening". Burgemeester en wethouders zijn voornemens om vrijstelling te verlenen van de bepalingen van dit plan ten aanzien van de bebouwingsgrenzen/bouwstrook aangezien dit noodzakelijk is ter realisering van de nieuwbouw van de woning elders op het perceel.

Belanghebbenden die bedenkingen hebben tegen het verlenen van bovengenoemde vrijstellingen worden in de gelegenheid gesteld hun zienswijzen omtrent het voornemen, gedurende de bovengenoemde termijn van terinzagelegging, naar keuze schriftelijk of mondeling naar voren te brengen. Schriftelijk dient dit te geschieden bij het college van burgemeester en wethouders van Hattem. Mondelinge zienswijzen kunnen zowel persoonlijk (tijdens openstelling van het bureau R.O.), als telefonisch (op werkdagen van 08.00 uur tot 12.30 uur en 13.30 uur tot 17.00 uur) worden doorgegeven aan de heer P. Jetzes (tel. 4431643), of bij diens afwezigheid bij een andere medewerker van het bureau Ruimtelijke Ordening.

VRIJSTELLING BESTEMMINGSPLAN ( art. 17 W.R.O. )

De burgemeester geeft ingevolge artikel 19a van de Wet op de Ruimtelijke Ordening kennis van de nederlegging van het verzoek om vrijstelling voor het oprichten van een kantoor met een tijdelijke instandhouding op het perceel Oostersedijk 4 te Hattem.

Kennis wordt gegeven van het voornemen van burgemeester en wethouders om met toepassing van artikel 17 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening een tijdelijke vrijstelling te verlenen van de bepalingen van het ter plaatse geldende bestemmingsplan "Claerwater" voor een periode van vijf jaren. Het vrijstellingsverzoek ligt met ingang van 13 juli 2001 gedurende twee weken voor een ieder ter inzage ter gemeentesecretarie, sector Ruimtelijke Ordening en Beheer. Een ieder is bevoegd om gedurende de termijn van terinzagelegging schriftelijke zienswijzen tegen het voornemen tot het verlenen van vrijstelling in te dienen bij burgemeester en wethouders van Hattem.

GOEDKEURING BESTEMMINGSPLAN ONHERROEPELIJK

Burgemeester en wethouders delen, gelet op het bepaalde in artikel 31 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening, mee dat de goedkeuring van het bestemmingsplan Bongerd, 13e partiële herziening (aanleunwoningen c.a. Zorg- en wooncentrum De Bongerd) onherroepelijk is geworden.

Het plan ligt met ingang van vrijdag 13 juli 2001 ter gemeentesecretarie, Bureau Ruimtelijke Ordening, voor een ieder ter inzage.

AANVRAGEN OM BOUWVERGUNNING

Burgemeester en wethouders maken bekend dat bij hun college de volgende aanvraag om bouwvergunning is ingediend:
* het uitbreiden van een woning, Prins Hendriklaan 2.
MELDING TOT VOORNEMEN HOUTVELLING

Burgemeester en wethouders maken bekend dat bij hen meldingen tot houtvellingen zijn binnengekomen betreffende de percelen:
* Hessenweg 91, 1 boom;

* IJsselstraat 7, 1 boom.

Hattem, 12 juli 2001.