Provincie Noord-Holland

Waarnemend burgemeester in Ouder-Amstel



Maandag 9 juli

Waarnemend burgemeester in Ouder-Amstel
De commissaris van de Koningin in de provincie Noord-Holland prof. Dr. J.A. van Kemenade, heeft na goed overleg met de fractievoorzitters en wethouders van Ouder-Amstel mr. W.J. Hoobroeckx benoemd tot waarnemend burgemeester van de gemeente Ouder-Amstel tot het moment dat er weer fulltime een burgemeester functioneert.
De huidige burgemeester de heer C. de Groot, is op 9 mei jl. getroffen door een herseninfarct en kan derhalve zijn functie van burgemeester van Ouder-Amstel op dit moment niet uitoefenen. Hij is overigens per 1 augustus 2001 herbenoemd.
De Commissaris van de Koningin heeft hem persoonlijk op de hoogte gesteld van zijn voornemen een waarnemend burgemeester te benoemen. De heer De Groot heeft er begrip voor dat een langdurige burgemeesterloze periode met parttime wethouders niet in het belang van de gemeente is.
De heer Hoobroeckx, oud-burgemeester van Heemskerk en oud-burgemeester van Ouder-Amstel is 65 jaar, lid van het CDA en treedt per 1 september 2001 in functie. Na een periode van ongeveer zes à negen maanden zal er met alle betrokkenen een evaluatie plaatsvinden om de situatie opnieuw te bezien. Hoewel de waarneming pas per 1 september 2001 ingaat heeft de commissaris van de Koningin in de provincie Noord-Holland besloten, in verband met de naderende vakantieperiode, deze waarneming thans bekend te maken.

> Inlichtingen bij Lai Yin Ho, tel. (023) 514 44 04, e-mail hol@noord-holland.nl