Kamer van Koophandel Middelburg

Aansluitingen Expresweg op 9 juli afgesloten

Op maandag 9 juli zal rond 12.00 uur tot 15.30 uur de aansluitingen op de Expresweg vanaf Sas van Gent/Zelzate-West en vanaf Tractaatweg/Zelzate-Oost afgesloten zijn voor alle verkeer.

De reden voor de afsluiting is het passeren van de wielrenners die deelnemen aan de Tour de France en de reclamekaravaan.

De Tour de France zal vanaf de Expresweg ten westen van het kanaal via de brug bij Zelzate richting Wachtebeke/Sint-Niklaas zijn route vervolgen. De kruising van de Expresweg bij Zelzate-West maakt het noodzakelijk dat de tunnel bij Zelzate volledig gesloten zal worden voor het verkeer. De brug bij Zelzate zal zowel voor de scheepvaart als voor het wegverkeer buiten gebruik worden gesteld. Het wegverkeer wordt met borden gewaarschuwd en omgeleid.

Ook elders in Vlaanderen op de lijn Antwerpen-Kust weggebruikers rekening zullen moeten houden met belemmeringen. De brug bij Zelzate zal niet geopend worden voor de scheepvaart van en naar Gent. Het verkeer op de Expresweg buiten het niet kunnen passeren van Zelzate zal rekening moeten houden met extra drukte in verband met belangstellenden voor de touretappe Calais-Antwerpen.