Persbericht
Hortus botanicus Leiden

Zondagwandeling in de Leidse Hortus
Bomen en mensen zondag 8 juli

Het jaar 2001 is het Bomenjaar in de Hortus botanicus. Aanleiding daarvoor is verjaardagskind Goudenregen die dit jaar 400 jaar oud is geworden. Goudenregen is een boom om van te genieten: de goudgele bloesem is een lust voor het oog. Echter, wie het bedenkt om eens een peul met zaden van Goudenregen te eten kan rekenen op ziekenhuisopname en veel maagklachten: Goudenregen is erg giftig. De relatie tussen mensen en bomen wil dus wel eens wat moeizaam zijn maar over het algemeen hebben mensen alleen maar voordeel van bomen. Andersom kun je daar zo je vraagtekens bij stellen.

De volgende zondagwandeling op zondag 8 juli heeft 'Bomen en mensen' als onderwerp. Femke Frietema, een groot kenner van de plant als grondstof voor economische doeleinden, neemt u mee langs een rondje 'mensenbomen' in de Hortus. Zonder dat we het ons bewust zijn, zijn we dagelijks bezig met bomen en hout. Het bed waar we op liggen, de trap waarop we lopen, de krant die we lezen. Ons levensadem hebben we te danken aan bomen als grote zuurstof-producenten. Hout is een bijzonder produkt. Het kan enorm veel hebben aan spanningskracht, belasting, inwerking van warm en koud. Je kunt er ook ongelofelijk veel mee doen. Allemaal redenen om extra voorzichtig met deze kostbare bron van energie te zijn. Aanvang 12.00 bij de hoofdingang van de Hortus.
Deelnamekosten fl 10,-, inclusief entree, begeleiding, koffie of thee.

Bomen en Mensen

Waar Hortus botanicus Leiden Rapenburg 73 Leiden Wanneer zondag 8 juli 2001
Aanvang: 12.00 bij de hoofdingang onder de Goudenregen Duur: ongeveer een uur
Kosten: fl 10,- pp (entree, begeleiding, koffie en thee) Adres: Hortus botanicus - Rapenburg 73 - Leiden
Info: 071 - 527 7249 / www.hortusleiden.nl

Aan de redactie:
Voor informatie over deze wandeling kunt u contact opnemen met: Femke Frietema, beriekbaar via de Hortus botanicus Leiden (071-5275144).

Leiden, 27 juni 2001