Erasmus Universiteit Rotterdam

10 juli 2001

Erasmus universiteit gastheer EURO 2001

Groot congres over logistiek in Rotterdam

Van 9 tot en met 11 juli 2001 wordt aan de Erasmus Universiteit de achttiende Europese Conferentie op het gebied van Operations Research gehouden. Het speciale onderwerp van deze conferentie is "Smart Logistics". De keuze van dit onderwerp geeft aan dat de rol die Rotterdam speelt als proeftuin voor het koppelen van de oude en de nieuwe economie een centrale plaats heeft gekregen op deze driedaagse conferentie

Sprekers uit meer dan 60 landen zullen met elkaar de laatste onderzoeksresultaten op het gebied van intelligente logistieke systemen uitwisselen en de confrontatie tussen theorie en praktijk aangaan. Bedrijven uit de oude economie als KLM, PTT Post, ECT, Shell en Schering en de grote banken zullen hun toepassingen presenteren in een ambiance waar bedrijven als IBM, SAP, BAAN en onderzoekers van honderden universiteiten vertellen over onderzoek dat gericht is op de toekomst met een veelheid van informatie en communicatie technologische toepassingen. Aan onderwerpen als Supply Chain Management, flexibele productie, gedistribueerde besluitvorming, tele- en mobile communicatie, virtuele agenten, 'datamining' en kennismanagement wordt in meerdere sessies aandacht besteed.

Uit de voordrachten die op het congres gehouden worden blijkt dat, nu de hype voorbij is, de informatie- en communicatietechnologie en de daaraan gekoppelde beslissings- en optimalisatie systemen, met grote snelheid in de praktijk worden toegepast.

Noot voor de pers

Persconferentie
Op de persconferentie op dinsdag 10 juli, van 12.15-13.00 uur, is er gelegenheid met een aantal prominente onderzoekers van gedachten te wisselen over genoemde onderwerpen. Tevens wordt de inhoud van het congres verder toegelicht.

S.v.p. aanmelden via fax antwoordformulier

Plaats: Erasmus Universiteit Rotterdam
Complex Woudestein, Burgemeester Oudlaan 50
Erasmus Expo- en Congrescentrum, Forumzaal
Tijd: dinsdag 10 juli 2001, 12.15-13.00 uur
Info: prof.dr.ir. Luk Van Wassenhove (INSEAD) en prof.dr.ir. Jo van Nunen, tel +31 (0)10 408 2032 / fax +31 (0)10 408 9010 e-mail jnunen@fbk.eur.nl
Zie ook: www.euro2001.org