Van der Moolen Holding NV

PRESS RELEASE

Amsterdam, 9 juli 2001

Van der Moolen: halfjaarwinst 2001 circa 25% lager dan halfjaar 2000 Verkoop belang Euronext N.V.

Van der Moolen maakt, vooruitlopend op de publicatie van de cijfers over het tweede kwartaal op 2 augustus 2001, bekend dat de netto winst uit gewone bedrijfsuitoefening in het eerste halfjaar 2001 circa 25% lager zal zijn dan in dezelfde periode 2000.

In het kader van de beursgang van Euronext N.V. heeft Van der Moolen zijn belang verkocht, resulterend in een buitengewone bate in het tweede halfjaar 2001 van circa ¤ 30 miljoen netto.

95% handelsdagen Q2 met winst afgesloten
Als gevolg van verslechterde marktomstandigheden in het tweede kwartaal verwacht Van der Moolen over het eerste halfjaar 2001 een daling van de netto winst uit gewone bedrijfsuitoefening van circa 25% ten opzichte van het eerste halfjaar 2000. Onder gelijkblijvende marktomstandigheden en rekening houdend met de verwachte bijdrage van reeds aangekondigde acquisities verwacht Van der Moolen deze resultaten-ontwikkeling uit gewone bedrijfsuitoefening in het tweede halfjaar te kunnen continueren.
Drs. F.M.J. (Fred) Böttcher, directievoorzitter van Van der Moolen: "Onder de huidige marktomstandigheden is er nog altijd sprake van een substantieel resultaat".

Verkoop belang Euronext
Op 6 juli 2001 is Euronext N.V. naar de beurs gegaan. In dit kader heeft Van der Moolen zijn belang in Euronext verkocht. De transactie leidt tot een buitengewone bate in het tweede halfjaar 2001 van circa ¤ 30 miljoen netto.

Nadere informatie: T.L. Schram: 020-535 67 89

Van der Moolen is actief op de belangrijke aandelen- en derivatenbeurzen van Europa en de Verenigde Staten. Als all systems trader handelt de groep in open outcry markten en elektronische handelssystemen in verschillende tijdzones. Op de New York Stock Exchange (NYSE) heeft Van der Moolen momenteel een marktaandeel van circa 10%, waarmee het bedrijf als specialist verantwoordelijk is voor een omzet vergelijkbaar met ruim anderhalf maal het totale handelsvolume van Euronext Amsterdam. Handelaren van Van der Moolen verrichten wereldwijd gemiddeld 60.000 effectentransacties per dag. Volatiliteit en handelsvolume zijn de belangrijke factoren die de resultatenontwikkeling van de groep bepalen.
De aandelen van Van der Moolen zijn genoteerd op de Effectenbeurs van Euronext Amsterdam. De koers van het aandeel kan worden gevolgd op www.vandermoolen.com.