9 juli 2001

Bij hoge temperatuur kunnen flesjes massage- en badolie van het merk Zwitsal knappen.

Ze zijn namelijk te vol gedaan, maar dit euvel kan worden verholpen door de fles in een doek te wikkelen en er iets van de inhoud uit te laten lopen. De flesjes die nog in de winkel staan zullen worden teruggehaald.
Overige berichten:


archief berichten



9 juli 2001
Bond wil garantie voor levering zorg
Het plan van het ministerie van VWS voor een nieuw zorgstelsel ziet er volgens de Consumentenbond veelbelovend uit. Maar de Bond mist in het plan de garantie dat consumenten de geïndiceerde zorg daadwerkelijk geleverd krijgen.
Volledig bericht



9 juli 2001
Waarschuwing op kip onvoldoende
De Consumentenbond is zeer teleurgesteld over het kabinetsbesluit om op alle kip een waarschuwingsetiket te plakken. Volgens de Bond is dit etiket geen stimulans om bacterievrije kip te krijgen. Volledig bericht



6 juli 2001
Nieuws voor de digitale consument uit week 27
Deze week: Meer Nederlanders kopen via internet; PayTV via internet bij KPN; ADSL Demon goedkoper.
Lees de berichten



4 juli 2001
Genvoedsel moet strenger gecontroleerd
De Consumentenbond en de Stichting Consument en Biotechnologie dringen bij minister Borst en eurocommissaris Byrne aan op uniforme regels binnen de EU over gentech-producten.
Volledig bericht



4 juli 2001
Consumentenbond verbetert website
De Consumentenbond heeft begin juli zijn website aangepast en daarmee toegankelijker gemaakt voor zijn bezoekers.
Volledig bericht



3 juli 2001
Risico van beroep bepaalt premie AOV
Resultaat van onze stelling.
Volledig bericht



2 juli 2001
Pearle stopt met webwinkel
Contactlensspecialist Pearle stopt met de verkoop van lenzen en lensproducten via internet.
Volledig bericht



2 juli 2001
Recall: Lipton Ice Tea

1 liter kunststof flessen Lipton Ice Tea Sparkling en Lipton Ice Tea Sparkling Light met witte dop kunnen spontaan barsten. Gehele artikel



29 juni 2001
EuroMeldpunt open voor dubbel prijzen
De Consumentenbond en het PlatformDetailhandel.nl hebben 29 juni een dringende oproep gedaan aan detaillisten om per 1 juli dubbel te prijzen.
Volledig bericht



29 juni 2001
Nieuws voor de digitale consument uit week 26
Deze week: Internetters willen betalen voor hun privacy; Internetgebruik groeit nog steeds; E-mail en IM belangrijk voor tieners.
Lees de berichten



29 juni 2001
Consumentenbond laaiend over kabelplan Casema
In een interview in de Volkskrant op 28 juni 2001 heeft Casema het idee geopperd om de kabeltarieven te verhogen om te kunnen investeren in nieuwe digitale diensten voor consumenten.
Volledig bericht



29 juni 2001
KPN past tarieven aan
KPN past de tarieven voor bellen binnen het basistarief aan; vanaf 15 augustus gaan de kosten per minuut omhoog en het starttarief omlaag. Volledig bericht



27 juni 2001
Supermarkten onbekend met herkomst vlees
Supermarkten en slagerijen weten nauwelijks iets van de herkomst van het vlees dat zij verkopen. Daardoor kunnen zij consumenten geen informatie geven om verantwoorde keuzes te maken. Volledig bericht



27 juni 2001
Brits onderzoek: e-mail minder populair
De Britse consumentenbond Which? Online heeft onderzoek gedaan naar het gebruik van internet. Opmerkelijkste resultaat: e-mail is niet meer het meest favoriete communicatiemiddel.
Volledig bericht



27 juni 2001
Bond benadrukt belang opt-in systeem
De Consumentenbond heeft in een brief aan staatssecretaris De Vries van Verkeer en Waterstaat gevraagd om in de Europese Raad van Ministers te stemmen voor een opt-in systeem bij spam. Volledig bericht



27 juni 2001
Xoip onzorgvuldig bij betaald maken dienst
De Consumentenbond vindt dat Xoip met het plotseling invoeren van een betaalde dienst niet voldoet aan de verwachtingen en onzorgvuldig handelt.
Volledig bericht