Bond wil garantie voor levering zorg
9 juli 2001

Het plan van het ministerie van VWS voor een nieuw zorgstelsel ziet er volgens de Consumentenbond veelbelovend uit. Maar de Bond mist in het plan de garantie dat consumenten de geïndiceerde zorg daadwerkelijk geleverd krijgen.

Op 6 juli presenteerde het ministerie van VWS de nota 'Vraag aan bod' voor een nieuw zorgstelsel. De Consumentenbond is redelijk positief over dit plan. Er is veel aandacht voor de veranderende rol van de consument in de zorg en voor transparantie in de werkwijze van verzekeraar en zorgaanbieder.

Toch mist de Bond een aantal belangrijke zaken. Consumenten moeten de garantie krijgen dat geïndiceerde zorg daadwerkelijk geleverd wordt. Levertijden moeten wettelijk worden vastgelegd en verzekeraars moeten er alles aan doen om deze levertijden niet te overschrijden.

Daarnaast is in de nota de toezichthoudende rol van de overheid nog niet ingevuld en ontbreekt een laagdrempelige klachtenprocedure. De Consumentenbond vindt dat alle zorgaanbieders en verzekeraars zich moeten aansluiten bij de Stichting Geschillencommissie.

Consumentenbond wil leveringsgarantie voor patiënten Persbericht over de reactie van de Consumentenbond op de nota 'Vraag aan bod' voor een nieuw zorgstelsel.
Persbericht

Overige berichten:



archief berichten



9 juli 2001
Waarschuwing op kip onvoldoende
De Consumentenbond is zeer teleurgesteld over het kabinetsbesluit om op alle kip een waarschuwingsetiket te plakken. Volgens de Bond is dit etiket geen stimulans om bacterievrije kip te krijgen. Volledig bericht



4 juli 2001
Genvoedsel moet strenger gecontroleerd
De Consumentenbond en de Stichting Consument en Biotechnologie dringen bij minister Borst en eurocommissaris Byrne aan op uniforme regels binnen de EU over gentech-producten.
Volledig bericht



27 juni 2001
Supermarkten onbekend met herkomst vlees
Supermarkten en slagerijen weten nauwelijks iets van de herkomst van het vlees dat zij verkopen. Daardoor kunnen zij consumenten geen informatie geven om verantwoorde keuzes te maken. Volledig bericht



18 juni 2001
Geen rechterlijke uitspraak voor wachtlijst-patiënten De kort gedingen die de Consumentenbond heeft aangespannen voor drie patiënten die al lange tijd op de wachtlijst staan, gaan niet door. Volledig bericht