LIBERTEL-VODAFONE
http://www.libertel.nl

Libertel-Vodafone bevestigt sterke marktpositie

Maastricht, 9 juli 2001 . Het totaal aantal klanten van Libertel-Vodafone bedraagt aan het eind van het eerste kwartaal 3,323 miljoen, een groei van 24% vergeleken met het totaal aantal klanten in dezelfde periode van het vorig jaar. Het aantal klanten van Libertel-Vodafone is in de periode april tot en met juni 2001 gegroeid met 42.000. Deze groei werd veroorzaakt door een toename van het aantal postpaid-klanten. Deze positieve ontwikkeling in het postpaid-segment past geheel in de strategie van het bedrijf.

In het eerste kwartaal van het fiscale jaar 2002 nam het aantal postpaid-klanten van Libertel-Vodafone toe met 47.000. Dit is een verdubbeling van de groei in vergelijking met dezelfde periode van het vorig jaar toen de groei van het aantal postpaid-klanten 23.000 bedroeg. Libertel-Vodafone heeft per 30 juni 2001 1.075.000 postpaid-klanten (32,4% van het totale aantal klanten).

Libertel-Vodafone heeft zich bewust meer op het postpaid-segment gericht omdat daar de verhouding tussen kosten en opbrengsten van nieuwe klanten gunstiger is. Dit heeft geleid tot een kleinere groei in prepaid. Bovendien heeft Libertel-Vodafone een intensiever beleid in gang gezet ten aanzien van het afsluiten van inactieve prepaid klanten, waarbij SIM-kaarten worden afgesloten nadat zij gedurende een lange periode niet meer zijn gebruikt. Het (geregistreerde) netto aantal prepaid-klanten is door deze oorzaken licht gedaald met 5.000 tot 2.248.000.

Lichte stijging actieve bellers
Eerder nam Libertel-Vodafone het voortouw om een beter inzicht te geven in de ontwikkeling van haar klantenbestand. Zo worden SIM-kaarten die meer dan drie maanden niet worden gebruikt als inactief beschouwd. Ondermeer door het in gang gezette beleid voor het afsluiten van SIM-kaarten stijgt de actieve base van prepaid-klanten in het eerste kwartaal met 0,6% tot 87,6%. Daarmee groeit het aantal actieve klanten binnen het totale klantenbestand in het afgelopen kwartaal met een half procent; 99% van de postpaid klanten en 87,6% van de prepaid-klanten.

Libertel-Vodafone
Libertel-Vodafone is één van de grootste mobiele telecommunicatiebedrijven in Nederland en maakt deel uit van de wereldwijd opererende Vodafone Group Plc, het grootste telecommunicatiebedrijf voor mobiele telefonie ter wereld. Vodafone heeft wereldwijd meer dan 93 miljoen klanten in 29 landen. Sinds 15 juni 1999 is Libertel N.V. genoteerd aan de officiële markt van Euronext Amsterdam.

/ / / / / / / / /