Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

van maandagmiddag 9 juli 2001
16:19 maandag 9 juli 2001

Roel Hallink, tel.: 06-51528156


* Inbraak berging

EMMEN Bij een flat aan de Klepel is afgelopen weekeinde ingebroken in een berging. De deur is vermoedelijk, middels de flipper methode, opengemaakt. Gestolen werd een fiets ter waarde van ruim 2500,-- gulden, enkele overhemden, sleutels en wat kleingeld. Bij onderzoek bleek dat uit een andere berging handgereedschap was gestolen.


* Diefstal kabel

TIENDEVEEN Werd door een bedrijf uit Emmen aangifte gedaan van diefstal van kabel. Tijdens werkzaamheden bij de Europaweg en de Molenweg, tussen 1 juni en 15 juni, is er 90 meter kabel van een haspel gehaald. De schade wordt geschat op
f 3.000,--.


* Auto in de brand

MEPPEL Vanmorgen is op de N373 (Meppel-Pesse) een auto in de brand gevlogen. De 30-jarige bestuurster uit Nijeveen reed vanuit Meppel de N375 op, toen plotseling vlammen onder de motorkap weg kwamen. De brandweer was snel ter plaatse en doofde de vlammen, hiermee voorkomende dat het vuur zich verder uitbreidde. Het motorcompartiment ging geheel verloren.


* Diefstal uit autos

ASSEN Aan de Buitenes, de Australieweg, het Biezenveld en de Industrieweg is afgelopen weekeinde ingebroken in autos. In alle gevallen werd de geluidsapparatuur c.q. radardetectoren eruit gehaald. Om in de autos te komen worden ruiten ingeslagen, dan wel sloten geforceerd.
COEVORDEN Ook aan de Krimweg was een auto het doelwit van inbrekers. Deze auto stond op een afgesloten terrein, waarvan het hekwerk opengeknipt was. Van een bestelbus waren twee ruiten ingeslagen. Gestolen werden 2 handverstralers.


* Brand meubeltoonzaal

HOLLANDSCHEVELD Naar aanleiding van de brand in de nacht van zaterdag op zondag in de meubeltoonzaal aan de Abraham Niehuesstraat, heeft de technische recherche een onderzoek ingesteld. Op voorhand wordt niet uitgesloten dat er sprake is van brandstichting. De politie zal de komende dagen een nader onderzoek instellen.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe