WRQ Verastream opgenomen in het 'Magic Quadrant' van Gartner

Den Haag, 9 juli 2001 - WRQ Verastream is - een jaar nadat het bedrijf actief is geworden op de markt voor enterprise integration - opgenomen in Gartners Decision Framework voor de integratie- en middleware-markt. Dit raamwerk wordt ook wel aangeduid als het 'Magic Quadrant'. WRQ is een van de weinige integratieleveranciers die een breed scala aan mogelijkheden voor host-integratie biedt, naast integratie van standaardpakketten en databases.

Gartners Magic Quadrant evalueert integratieleveranciers op basis van hun prestaties en hun visie. "Wij zijn er al lang van overtuigd dat Verastream een sterke speler is op de snel groeiende integratiemarkt," zegt Shaun Wolfe, chief operating officer en president van WRQ. "In relatief korte tijd hebben we erkenning gekregen van de industrie doordat we ons concentreren op het maken van de meest betrouwbare, flexibele en relevante integratieproducten."

In het rapport benadrukte Gartner dat vanwege de verschillen in de architectuur van elk product, geen 'beste product' is aan te wijzen. De producten moeten beoordeeld worden op basis van de IT-omgeving van elk bedrijf. De volgende criteria werden voor de beoordeling van de bedrijven gebruikt:
· Visie van het management;

· Vermogen om de visie tot uitvoer te brengen;
· Huidige productmogelijkheden;

· Visie op toekomstige producten;

· Innovatievermogen;

· Financiële en marketingmiddelen om de visie te voltooien;
Met de WRQ Verastream-familie van enterprise integration oplossingen kunnen bedrijven opereren zonder hindernissen, geld besparen en de kracht van hun mainframes, ERP-systemen, CRM-applicaties en databases benutten. WRQ heeft onlangs een nieuwe versie uitgebracht, die de Verastream Integration Broker 8.0 en Verastream Host Integrator 4.0 bevat. Het bedrijf heeft eveneens onlangs Verastream B2B Broker aangekondigd die naar verwachting dit najaar op de markt komt. De B2B Broker biedt één enkel raamwerk voor alle business-to-business transacties.

Over Gartner
Gartner, Inc. is een research- en adviesfirma die de meer dan 10.000 klanten helpt met het begrijpen van technologie en met het stimuleren van de bedrijfsgroei. Gartner bestaat uit de volgende divisies: Gartner Research, Gartner Consulting, Gartner Measurement en Gartner Events. Het bedrijf is opgericht in 1979 en is gevestigd in Stamford, Connecticut. Bij Gartner zijn 4600 associates werkzaam, waaronder 1400 researchanalisten en consultants, in meer dan 80 locaties wereldwijd. In boekjaar 2000 behaalde het bedrijf een omzet van $859 miljoen.