Politie Amsterdam-Amstelland

Luchtbuks in beslag
9-7-2001. Vrijdagavond heeft de politie bij het IJplein een luchtbuks in beslag genomen. Een visser aan het water klaagde over het feit dat er zijn richting op werd geschoten. De politie stelde een onderzoek in en kwam uit bij een flat waar een buks werd aangetroffen.



Chauffeur maakt t bont
9-7-2001. In de nacht van vrijdag op zaterdag is een 31-jarige automobilist aangehouden die op de Haarlemmerweg ter hoogte van de Staatsliedenbuurt bovenop een voor het verkeerslicht wachtende auto reed. De man had gedronken en bleek niet in het bezit van een rijbewijs. Zijn Volkswagen Golf was niet verzekerd. De beide inzittenden van de aangereden auto moesten voor nekklachten naar een ziekenhuis. De 31-jarige automobilist verklaarde al meerdere keren door de politie op de bon te zijn geslingerd voor het rijden zonder rijbewijs. Hij deed afstand van zijn auto.



Arrestatie lastige man
9-7-2001. Zondagavond is op de Amstel een 39-jarige man aangehouden. De politie kreeg de melding binnen dat hij vrouwen lastig viel. De man had behoorlijk gedronken. Tijdens zijn arrestatie verzette hij zich en probeerde ook een politiepistool te bemachtigen. Een agente hield aan de schermutseling een gekneusde pols over. De man is ingesloten.



Gewond bij arrestatie
9-7-2001. In de Javastraat zijn zondagavond twee broers van 48 en 40 jaar aangehouden die met de politie op de vuist gingen. Aanleiding was de arrestatie van de oudste broer. Hij was bij een aanrijding betrokken en had gedronken. Hij wilde aanvankelijk niet mee naar het politiebureau en kreeg hulp van zijn broer. Beiden zijn overmeesterd. Een van de broers gaf één van de agenten een elleboogstoot in zijn gezicht. De politieman is in een ziekenhuis behandeld en zit inmiddels thuis met een hersenschudding. Beide broers zitten nog vast.



Bromfietser over de kop
9-7-2001. Vannacht rond halfvijf is in de J.M. Coenenstraat een 25-jarige bromfietser over de kop geslagen. De straat is afgesloten in verband met wegwerkzaamheden. De bromfietser reed toch door en sloeg over de kop op de opengebroken trambaan. Hij werd met een gebroken elleboog naar een ziekenhuis overgebracht.



Botsing personenauto taxi
9-7-2001. In de nacht van zaterdag op zondag zijn op de Hoofdweg een personenauto en een taxi met elkaar in botsing gekomen. De schade was aanzienlijk. De bestuurder van de personenauto en de passagier van de taxi gingen voor een medische controle per ambulance naar een ziekenhuis. Beiden hadden nekklachten.



Auto rijdt in op file
9-7-2001. Een invoegende automobilist (42) is vrijdagmiddag op de A4 ter hoogte van de Ringvaart op een in de file staande Volvo gereden. Er raakte ook nog een busje bij het ongeval betrokken. De invoegende automobilist is naar een ziekenhuis overgebracht en bleek een verbrijzelde elleboog te hebben.



Auto over de kop
9-7-2001. Op de Bosrandweg in Aalsmeer is zaterdagochtend een 20-jarige automobiliste te water geraakt. De auto lag op de kop in de sloot. De 20-jarige bestuurster kwam met de schrik vrij. Ze werd onderzocht door ambulancepersoneel, maar bleek hoegenaamd niets te mankeren. De vrouw zou tijdens een inhaalmanoeuvre van een tractor de macht over het stuur hebben verloren. Een getuige vertelde dat de auto drie keer over de kop ging en uiteindelijk in de sloot belandde.



Voetganger aangereden
9-7-2001. In de nacht van zondag op maandag is op de Nieuwezijds Voorburgwal een Engelse toerist aangereden. Hij werd aangereden door een 33-jarige automobilist toen hij bij de Nieuwezijds Kolk van de tramhalte de rijbaan overstak. Politiepersoneel van de Vliegende Brigade was snel ter plaatse en nam de eerste maatregelen. Het slachtoffer is per ambulance naar een ziekenhuis overgebracht. Hij had een gebroken duim, een gekneusde enkel en een hoofdwond. Waarschijnlijk wordt hij in Engeland verder behandeld.



Kind aangereden
9-7-2001. Vrijdagavond is in de Aalbersestraat een 8-jarig jongetje gewond geraakt. Hij stak de straat over en ging eerst tussen een glasbak een geparkeerde auto door. Een passerende auto raakte hem met de buitenspiegel. Het jongetje liep vermoedelijk een hersenschudding op en is per ambulance naar een ziekenhuis overgebracht. Man op motorkap
9-7-2001. Vrijdag is op de Overschiestraat een 22-jarige automobilist aangehouden. Hij reed een man aan die hem probeerde te beletten weg te rijden na een parkeerschade-aanrijding. De man belandde op de motorkap en reed een eindje mee. Het slachtoffer klaagde later over pijn in zijn benen. De auto die de aanrijding veroorzaakte was niet verzekerd en het kenteken was buiten gebruik gesteld. De verdachte is na verhoor heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op. Taxis van de weg
9-7-2001. Het Ondersteunings Team Binnenstad (OTB) heeft zaterdagavond in samenwerking met de Rijksverkeersinspectie (RVI) negen taxis in beslag genomen. Dit gebeurde in het kader van een in de binnenstad gehouden taxicontrole waar ook de Belastingdienst aan deelnam. Bij de in beslag genomen taxis ontbraken de vergunningen op grond van de wet Personenvervoer. Eén van de negen taxis was bovendien niet verzekerd. Twee andere taxichauffeurs gingen op de bon in verband met problemen rond de werkmappen. Deze taxis hoefden niet aan de ketting. De betrokken taxiondernemingen lieten nieuwe chauffeurs het werk overnemen. Tijdens de actie is in totaal 35 keer proces-verbaal opgemaakt. Niet alleen voor de overtredingen die tot inbeslagname leidden, maar ook voor het niet kunnen tonen van rij- en kentekenbewijzen, problemen rond taxameters en technische gebreken. De actie startte zaterdagavond rond 18.00 uur en duurde tot 23.30 uur. Achtereenvolgens werden controleposten ingericht op de Marnixstraat, op het Leidse- en Rembrandtplein en op de Dam. In totaal zijn 77 taxis gecontroleerd. Een kleine 12% is dus van de weg gehaald. De Belastingdienst (afdeling Ondernemingen) maakte notities voor latere bedrijfscontroles. De politie zette 11, de Rijksverkeersinspectie 4 en de Belastingdienst eveneens 4 personeelsleden in. Burgers pakken fietsendief
6-7-2001. Een 21-jarige Amsterdammer is gistermiddag in de Montelbaanstraat opgetreden tegen een fietsendief. De verdachte had het op meerdere rijwielen voorzien. Hij werd op zijn gedrag aangesproken, maar pikte dat niet. Hij haalde uit met een fietsketting en raakte de Amsterdammer op zijn hand. Een tweede uithaal met de ketting wist de man te ontwijken. De verdachte fietsendief kon met behulp van meerdere omstanders worden aangehouden. Hij is door het publiek bij een politiebureau afgeleverd. De verdachte weigert tot nu toe zijn identiteit prijs te geven. Hij is ingesloten voor diefstal met geweldpleging.

Eenzijdig ongeval
9-7-2001. Vannacht zijn bij een eenzijdig verkeersongeval op de A10-West twee gewonden gevallen. Het gaat om een 38-jarige automobilist en zijn 42-jarige passagiere. De man reed op een onbewaakt ogenblik langs een geopende slagboom en kwam op het weggedeelte terecht dat wordt gerenoveerd. Toen hij over een circa 50 centimeter hoge rand van gefreesde bitumen reed, traden de twee airbags in werking. En kwam de auto tot stilstand. De inzittenden zijn per ambulance naar een ziekenhuis overgebracht. De politie houdt er rekening mee dat er drank in het spel is. Er is een bloedproef afgenomen.
Paintball op straat
9-7-2001. Zondagmiddag heeft de politie op de Lindengracht twee paintballpistolen in beslag genomen. De beide schutters bestookten elkaar vanuit stapvoets rijdende autos. Dit gebeurde op klaarlichte dag in de buurt van caféterrassen. Uit paintballverf op de autos viel af te leiden dat er al meerdere keren was geschoten. Tegen de schutters, beiden 30 jaar oud, wordt proces-verbaal opgemaakt. Auto tegen lichtmast
9-7-2001. Zondagochtend rond halfzeven is bij een eenzijdig verkeersongeval op de Nieuwe Leeuwarderweg in de buurt van de Nieuwe Purmerweg een auto tegen een lichtmast gereden. Het vermoeden bestaat dat de 20-jarige chauffeuse, een vrouw uit Volendam, mede door alcoholgebruik in slaap is gesukkeld. Zij en haar 33-jarige passagier werden door de brandweer uit de auto bevrijd. Beiden gingen met ambulances naar een ziekenhuis en zijn opgenomen. Ramkraak fotozaak
9-7-2001. Vannacht rond half vier is een ramkraak gepleegd op een fotozaak aan het Buikslotermeerplein. Met een auto werd een ruit aan diggelen gereden, waarna een aantal videocameras is ontvreemd. De bij de ramkraak gebruikte auto is niet achtergebleven. Van de dader(s) ontbreek ieder spoor. Tijdens de kraak is aanzienlijke schade aangericht aan een fototontwikkelmachine. Het 400 kilo wegende apparaat werd circa een meter naar achteren gedrukt.



Bromstep in beslag
9-7-2001. Zondagavond heeft de politie in de Marnixstraat een gemotoriseerde autoped in beslag genomen. Het gaat om een niet goedgekeurd exemplaar dat bovendien ook niet was verzekerd. Tegen de 35-jarige berijder wordt proces-verbaal opgemaakt. De officier van justitie beslist of hij zijn tweewieler terugkrijgt. Vijf gewonden op snelweg
9-7-2001. Bij een aanrijdingen op de A1 ter hoogte van Diemen zijn zaterdagmiddag vijf gewonden gevallen. De 40-jarige bestuurder van een busje reed tijdens zware slagregens achter op een file en drukte drie stilstaande autos tegen elkaar. De gewonden hadden overwegend nekklachten. Er was ook sprake van van snij- en schaafwonden. Allen zijn in een ziekenhuis behandeld. De beschadigde autos zijn afgevoerd met kraanwagens.

A4
Op de A4 viel zaterdagmiddag een gewonde bij een kop-/staartaanrijding waarbij drie autos waren betrokken Het slachtoffer was een 34-jarige automobiliste uit Zwaanshoek. Ze werd met rugletsel naar een ziekenhuis overgebracht.


Man valt van trap in bar
9-7-2001. Bij een bar in de Rembrandtpleinbuurt is vannacht een 32-jarige bezoeker van de trap gevallen. Hij is per ambulance naar een ziekenhuis overgebracht. Aanvankelijk was onduidelijk wie het slachtoffer was. Hij had geen identiteitspapieren bij zich en was te versuft om zijn personalia op te geven. Pas vanochtend is dat gelukt.



Reageren op de site?
Wilt u reageren op deze site? Klik dan hier om naar ons guestbook te gaan en laat een boodschap achter.
Scoutingpand uitgebrand
9-7-2001. Zaterdagavond ging het scoutinggebouw aan het Veenendaalplein in Amstelveen in vlammen op. Het vuur werd ontdekt door surveillerende agenten. De brand groeide uit tot een middelgrote uitslaande brand. De brandweer zette zon 25 personeelsleden in. Het pand was leeg en gesloten. Er zijn dus geen gewonden gevallen. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.
Dieren in nood
9-7-2001. Een zondagochtend in de binnenstad verdwenen hondje was in de middag al weer terecht. De Jack Russell werd teruggevonden in de wintertuin van een chique hotel. Of hij daar zijn toevlucht had gezocht om aan het drukkende zomerweer te ontkomen, kon hem uiteraard niet worden gevraagd. Hond en baas zijn weer herenigd.

Reiger verstrikt
Bij de Bosbaan zat een reiger verstrengeld in een visdraad. Het beest kon geen kant meer op. Agenten haalden de vogel in samenwerking met een sportvisser naar de kant en maakten hem los. De reiger hield aan het avontuur alleen een slecht zittend verenpak over.

Pony aan de wandel
Op de Osdorperweg werd een loslopende pony gesignaleerd. Het beest is gevangen. De pony is ondergebracht bij een bij een manege en staat ter beschikking van de eigenaar.

Leguaan op straat
In de Burgemeester Hogguerstraat trof iemand een leguaan aan. Een politiebureau diende tijdelijk als terrarium. Later meldde de rechtmatige eigenaar zich.

Vissen in ademnood
In Aalsmeer en Uithoorn spoot de brandweer zondagmiddag lucht in het openbare water om de naar zuurstof snakkende vissen te helpen. De hevige plensbuien hadden een nadelig effect op de waterkwaliteit. Hier en daar dobberden al dode vissen rond. In Aalsmeer trad de brandweer op bij de Dreef in de buurt van het zwembad. In Uithoorn bij de Heijermanslaan en de Prinses Christinalaan.
Verkeershinder A10-west
Het wegdek van de A10-west bij Amsterdam is bijna 30 jaar oud. Voor een goede doorstroming van het verkeer is deze weg hard toe aan groot onderhoud. Dit zal plaatsvinden in de periode 26 mei - 26 augustus 2001.
Gedurende de werkzaamheden is de A10-west wel open voor doorgaand verkeer, maar zullen de op- en afritten S103 t/m S107 worden afgesloten. Bovendien is maar een beperkt aantal rijbanen beschikbaar. Er worden verschillende maatregelen getroffen om de westkant van Amsterdam bereikbaar te houden. Sinds januari 2001 worden er al voorbereidingswerkzaamheden verricht. Klik op het logo voor meer informatie.