Ingezonden persbericht


Persbericht t.a.v. de (auto)sportredactie

GOEDE PRESTATIE DANNY VAN DONGEN OP TT CIRCUIT ASSEN

Assen, 8 juli 2001 - De 18-jarige Zandvoortse autocoureur Danny van Dongen heeft prima gepresteerd tijdens de tweede race van de Fly You Clio Renault Sport Cup. In de meest competitieve raceklasse van Nederland behaalde het jonge talent ondanks de nodige tegenslag een twaalfde plaats.

De tijdtraining van de Fly You Clio Renault Sport Cup verliep uitstekend voor Danny. Hij reed de tiende tijd in het 61 deelnemers tellende, ultracompetitieve veld. De jonge coureur moest alleen ervaren en bekende coureurs als Jeroen, Sebastiaan en Michael Bleekemolen en zijn teamgenoot Phil Bastiaans voor zich laten. "Ik ben echt heel erg blij met dit resultaat", aldus Danny. "De Clio Cup is enorm competitief, met aan de start een groot aantal autosportcoryfeeën. Ik heb diverse van deze bekende coureurs achter mij gelaten. Ik kan niet anders dan zeer tevreden zijn."

De onder meer door Kenwood gesteunde Van Dongen kwam vlak na de start van de race in het gedrang. "Vlak voor mij reden enkele deelnemers tegen elkaar aan. Ik kon deze auto s maar net ontwijken, waarbij ik even naast de baan terechtkwam. Daardoor verloor ik veel plaatsen."

Danny begon vervolgens aan een inhaalrace. In de eerste ronde passeerde hij al enkele deelnemers en klom hij op naar de veertiende plaats. Na acht ronden kwam hij als twaalfde over de finish. "Die situatie bij de start was natuurlijk erg jammer, anders had ik in de top tien kunnen eindigen", vertelde Danny na afloop. "Ik kijk met een goed gevoel op dit weekeinde terug. Ik ben heel blij met mijn snelste rondetijd in de race. Mijn beste tijd was 1:37,3, dat is een rondetijd die alleen door de top vijf in de race is verbeterd!"

Danny is erg tevreden over zijn team, Van Marwijk Passion powered by Kroon Racing. "Het team heeft voor mij een prima auto gebouwd. Zonder een topauto kom je niet mee in de top van deze competitieve klasse."

Van Dongen heeft zich met zijn race op het TT Circuit Assen geplaatst voor deelname tijdens de Marlboro Masters. "Tijdens de Masters mogen lang niet alle deelnemers starten omdat er dan geen tijd is voor een kwalificatierace", legde Danny uit. "De Marlboro Masters is het grootste autosportevenement van Nederland en wordt bij wijze van spreken verreden in mijn achtertuin, dus ik ben heel blij dat ik mij voor deze race gekwalificeerd heb!"

Uitslag Fly You Clio Renault Sport Cup: 1. Phil Bastiaans, 8 ronden in 12:49.764; 2. Sebastiaan Bleekemolen op 2,402; 3. Jeroen Reijntjens op 2,873; 12. Danny van Dongen op 24,611.

Stand na twee races: 1. Jeroen Bleekemolen 34; 2. Phil Bastiaans 29; 3. Pim van Riet 28, 15. Danny van Dongen 4.

Voor de redactie:

Voor nadere informatie: Danny van Dongen, tel. (06) 555 64 307