Ingezonden persbericht

HOLLAND RAILCONSULT KIEST VOOR iBAAN

Oplossing ontsluit financiële en projectmanagementgegevens van 2000 transport- en railinfrastructuurprojecten

9 juli 2001 - Baan heeft haar nieuwe oplossing iBaan geleverd aan Holland Railconsult, een van de grootste raadgevende ingenieurs- en adviesbureaus voor openbaar vervoer en railinfrastructuur in Nederland. Holland Railconsult heeft meerdere licenties op het iBaan-systeem genomen, onder meer voor het hoofdkantoor in Utrecht en vier regionale kantoren elders in Nederland. iBaan is inmiddels geïmplementeerd door Baan-partner CSC en vormt nu de 'backbone' van het informatienetwerk van Holland Railconsult. Via de financiële module en de projectmodule van het iBaan-systeem hebben management, consultants en ingenieurs van Holland Railconsult toegang tot de financiële gegevens van circa 2000 transport- en railinfrastructuurprojecten.

iBaan is de nieuwste generatie internetoplossingen van Baan. iBaan biedt Holland Railconsult niet alleen een betrouwbare IT-backbone, maar ook alle mogelijkheden om websystemen nu en in de toekomst te integreren. Dit leidt tot een uniforme gebruikersinterface en bewerkstelligt dat de juiste mensen op het juiste moment de juiste informatie krijgen.

Cees de Graaf, teammanager bij de divisie Business Information Systems van Holland Railconsult, licht toe: "Wij hebben nu al plannen om iBaan te gebruiken in combinatie met nieuwe datawarehouse-, planning- en eindgebruikersapplicaties om belangrijke financiële informatie nog verder te ontsluiten."

Holland Railconsult is voortgekomen uit een van de oudste ingenieursbureaus van Nederland. Het bedrijf bouwt voort op meer dan anderhalve eeuw kennis en ervaring, opgedaan op een van de meest intensief gebruikte spoorwegnetten ter wereld. Holland Railconsult is een organisatie die zich toelegt op de ontwikkeling van nieuwe concepten voor het openbaar vervoer van de toekomst; vandaar ook dat het bedrijf de laatste technologische ontwikkelingen op de voet volgt.

Met de internetoplossingen van de nieuwe iBaan-suite speelt Baan in op de groeiende vraag van producenten naar nog hechtere integratie en meer in zicht in de processen in de handelsketen. De suite combineert beproefde Baan-technologie met de laatste ontwikkelingen. Hierdoor kunnen klanten een grote stap zetten in de richting van naadloos geïntegreerde systemen en processen, zijn eindgebruikers verzekerd van gepersonaliseerde en gemakkelijk te gebruiken informatie en kunnen bedrijven via het Internet samenwerken met klanten en leveranciers.

Holland Railconsult
Holland Railconsult is op 1 juni 1995 ontstaan door verzelfstandiging van het vroegere Ingenieursbureau NS. Op 2 januari 2001 ging Holland Railconsult over in handen van een participatiemaatschappij en het management van het bedrijf. Met ruim 1400 hooggekwalificeerde medewerkers is Holland Railconsult een van de grootste raadgevende ingenieurs- en adviesbureaus voor openbaar vervoer en railinfrastructuur in Nederland. De ingenieurs en ontwerpers van het bureau zijn specialisten op het gebied van mobiliteit en nieuwe transportconcepten. Zij ontwikkelen oplossingen voor hedendaagse transportvraagstukken en adviseren de overheid, transportbedrijven en de openbaarvervoersector.

Holland Railconsult is betrokken bij projecten die voortvloeien uit het Structuurschema Verkeer en Vervoer (SVV) van de Nederlandse overheid. Andere klanten zijn onder meer NS Railinfrabeheer, Rijkswaterstaat, gemeenten, ministeries, onroerendgoedconcerns en transportbedrijven.

CSC
CSC helpt bedrijven al meer dan veertig jaar bij het toepassen en beheren van informatietechnologie. Met een breed scala van diensten, uiteenlopend van consultancy tot systeemintegratie en outsourcing, is CSC in staat totaaloplossingen te bieden die rendement opleveren. Het in El Segundo (Californië) gevestigde CSC biedt werk aan meer dan 68.000 mensen. Het bedrijf behaalde een omzet van $10,5 miljard over het op 30 maart 2001 afgesloten boekjaar.

Over Baan:
Baan helpt bedrijven hun concurrentievoorsprong te behouden in de netwerkeconomie, waarin informatie, integratie en samenwerking kritische succesfactoren zijn. Met de krachtige, op internet gebaseerde iBaan-oplossingen ondersteunt Baan productiebedrijven die hun complexe bedrijfsprocessen willen integreren, nauwer met klanten en partners willen samenwerken, hun medewerkers willen voorzien van de noodzakelijke voorraadinformatie en 'build-to-order'-data voor de werkvloer. Baan-software is actief op meer dan 15.000 locaties wereldwijd. Baan maakt deel uit van de Invensys-divisie Software & Systems, wereldwijd leidend op het gebied van e-business- en automation-oplossingen.