Postbus 4240 Hollands Midden
2350 CE Leiderdorp Bureau Communicatie
Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326
Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 9 juli 2001

Controle horecasluitingstijden Lisse (D1)
De politie heeft op zaterdag 7 juli alle horecagelegenheden gecontroleerd op sluitingstijden. Er werden geen overtredingen geconstateerd.

Rijden onder invloed Hillegom (D1) De politie heeft op zondag 8 juli omstreeks 03.00 uur een 20-jarige automobilist uit Beinsdorp aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol. De automobilist reed vanaf de Henri Dunantplantsoen linksaf de Van den Endelaan op. Hij hield daarbij zijn voertuig niet onder controle en reed rechts van de weg tegen en over een paal met een verkeersbord. De paal met het verkeersbord brak hierdoor in tweeën.Het voertuig kwam vervolgens tot stilstand tegen een lantaarnpaal. Het voertuig raakte total loss. De automobilist werd overgebracht naar het politiebureau waar hij moest blazen. De ademtest gaf een uitslag aan van 495 ug/l terwijl 220 ug/l de limiet is. De automobilist kreeg een proces verbaal en een rijverbod van vijf uren.

Controle parkeren Langevelderslag Noordwijk (D1) De politie heeft op zondag 8 juli op de Langevelderslag gecontroleerd op parkeren. Er werden vijf processen verbaal opgemaakt. Eén voor het parkeren bij een parkeerverbod, twee voor het parkeren bij een laad- en loshaven en twee voor het parkeren op een invalidenparkeerplaats.

Rijden onder invloed Voorhout (D1) De politie heeft op maandag 9 juli omstreeks 00.15 uur een 58-jarige automobiliste uit Noordwijk aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol. Agenten zagen de automobiliste al slingerend rijden over de 's Gravendamseweg. Bij een benzinestation werd zij staande gehouden en vervolgens overgebracht naar het politiebureau. Bij de automobiliste werd een bloedproef afgenomen, waarvan de uitslag nog niet bekend is. Tegen de automobilist wordt proces verbaal opgemaakt. Daarnaast kreeg zij een rijverbod van twaalf uren.

Rijden onder invloed Noordwijk (D1) Bij een alcoholcontrole omstreeks 01.50 uur aan de Beeklaan heeft de politie twee automobilisten aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol. Een 21-jarige automobilist uit Katwijk blies 475 ug/l terwijl 220 ug/l de limiet is. Hij kreeg een proces verbaal en een rijverbod van vier uren. Een 28-jarige automobilist uit Den Haag blies 410 ug/l. Ook deze bestuurder kreeg een proces verbaal en een rijverbod van drie uren.

Bromfietser ziet geparkeerde auto over het hoofd Benthuizen (D3) Een 17-jarige bromfietser uit Benthuizen zag vrijdag 6 juli rond 20.55 uur bij het nemen van een bocht op de Koningin Julianastraat een geparkeerde auto over het hoofd. Hij raakte de auto en kwam hard ten val. Daarbij liep hij hoofdletsel op. Hij werd overgebracht naar het Lage Land Ziekenhuis in Zoetermeer. De bromfietser droeg geen helm, was niet in het bezit van een bromfietscertificaat en was niet verzekerd. Tevens denkt de politie dat er drank in het spel was. Van de bromfietser is een bloedproef afgenomen.

Rijden onder invloed Zoeterwoude-Rijndijk (D3) De politie hield op zondag 8 juli rond 01.45 uur op de Burgemeester Smeetsweg een 36-jarige automobilist uit Leiden aan. De automobilist viel de agenten op doordat hij mistlichten voerde. Bij controle constateerden de agenten drankgebruik bij de bestuurder. Een admemanalyse kwam uit op 300 ug/l. daar waar 220 ug/l. in het verkeer de limiet is. Jongen mishandeld Leiden (D4) Een 14-jarige jongen uit Leiden is vrijdagavond 6 juli omstreeks 22.00 uur door een viertal onbekende jongeren mishandeld. Het slachtoffer zat met een aantal vrienden op de Burcht toen een van hen per ongeluk een fles liet valen. Deze viel in de buurt van het groepje jongeren, wat hierop reageerde met schoppen en slaan. De jonge Leidenaar hield hier een dikke lip en een losse tand aan over.

Aanrijding Leiden (D4) Zaterdag 7 juli omstreeks 23.20 uur zijn twee automobilisten, een 21-jarige vrouw uit Berkel en Roderijs en een 46-jarige Alphenaar, met elkaar in botsing gekomen op de Churchilllaan. De Alphenaar moest remmen voor twee honden die plotseling de straat overstaken. De vrouw uit Berkel en Roderijs die achter hem reed kon niet meer op tijd stoppen om een aanrijding te voorkomen en reed tegen zijn achterkant aan. De Alphenaar werd met nekletsel naar het Rijnlandziekenhuis overgebracht.

Aanhouding Leiden (D4) Een 23-jarige Alphense is in de nacht van zaterdag 7 op zondag 8 juli aangehouden. Zij had een 30-jarige Leidenaar in het gezicht gespuugd en in zijn been gebeten toen haar de toegang tot een uitgaansgelegenheid aan de Langegracht was ontzegd. Zij was hier al eerder wegens agressiviteit verwijderd. Bij haar aanhouding heeft ze tevens een politieagent in het gezicht gespuugd. Zij verkeerde onder invloed van alcohol.

Mishandeling Leiden (D4) Een 17-jarige Leidenaar is in de nacht van zaterdag 7 op zondag 8 juli mishandeld door een 18-jarige Leidenaar. De politie heeft de verdachte, een 18-jarige Leidenaar, aangehouden. Het conflict ontstond in een horecagelegenheid in de Breestraat. Hier zou de verdachte de zus van het slachtoffer hebben lastiggevallen. Toen hij de verdachte hierop aansprak, heeft deze hem een kopstoot gegeven. Later heeft de verdachte het slachtoffer ook nog op de openbare weg mishandeld. Dit leverde hem een bloedneus op. Het slachtoffer werd op het politiebureau behandeld door de eerste hulpdienst.

Mishandeling Leiden (D4) Een 18-jarige Leidenaar is zondag 8 juli omstreeks 17.00 uur mishandeld door twee of drie onbekende daders. Het slachtoffer werd achterover getrokken en geschopt en geslagen. Vervolgens werd hij door omstanders van zijn belagers bevrijd. Hij hield aan de mishandeling een gezwollen oog over waarvoor hij bij een EHBO-post behandeld is.

Onder invloed Leiden (D4) Een 21-jarige Leiderdorper is zondagavond aangehouden wegens rijden onder invloed. Hij reed op de brommer over de Kernstraat. Nader onderzoek wees uit dat hij een ademalcoholgehalte van 450 ug/l uit. Tevens bleek de brommer niet verzekerd te zijn. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 4 uur.

Te veel gedronken Alphen aan den Rijn D5 Een 37-jarige automobilist uit Alphen aan den Rijn reed zondag 8 juli rond 21.30 uur met te veel alcohol op over de W.M.C. Regtstraat. Hij moest blazen, de uitslag van de ademanalyse was 975 ug/l. Zijn rijbewijs werd ingevorderd, de man kreeg een rijverbod van 12 uur en een proces-verbaal.

Te veel gedronken Nieuwerkerk aan den IJssel/Zevenhuizen D6 Een 29-jarige automobilist uit Nieuwerkerk aan den IJssel is zaterdag 7 juli rond 23.15 uur met zijn auto tegen een geparkeerd staande bestelbus op de van Beethovenlaan gereden. Hij bleek tevens te veel te hebben gedronken. Hij moest blazen, de uitslag van de ademanalyse was 515 ug/l. De man kreeg een rijverbod van 5 uur en een proces-verbaal. Een 33-jarige bromfietser uit Delft reed zaterdag 7 juli met te veel alcohol op over de Dorpsstraat in Zevenhuizen. Hij moest blazen, de uitslag van de ademanalyse was 660 ug/l. Zijn rijbewijs werd ingevorderd, hij kreeg een rijverbod van 7 uur en een proces-verbaal. Een 17-jarige man uit Zevenhuizen reed zondag 8 juli rond 2.15 uur slingerend over de Zuidplasweg. Hij werd gecontroleerd en bleek te veel alcohol te hebben gedronken. De uitslag van de ademanalyse was 605 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van 6 uur en een proces-verbaal.

Politie controleert verkeer uitgaangspubliek Zevenhuizen (D6) In het kader van toezicht om en nabij uitgaansgelegeheden heeft de politie, in samenwerking met het recreatieschap, in de nacht van zaterdag 7 op zondag 8 juli op de Zuidplasweg nabij een uitgaansgelegenheid het verkeer gecontroleerd. De politie noemt het resultaat aan overtredingen bedroevend. Zo schreef de politie bekeuringen uit voor het zonder verlichting rijden op een fiets, het niet dragen van een autogordel, acht keer voor het niet dragen van een bromfietshelm, het rijden zonder bromfietscertificaat, vier keer voor het rijden op een onverzekerde bromfiets, het niet kunnen tonen van een rijbewijs en kentekenbewijs, drie keer voor het rijden op een bromfiets of scooter met te veel drank op ( 305, 340 en 660 ug/l.), het rijden op een bromfiets terwijl de bestuurder nog geen 16 jaar was en het twee keer opgeven van een valse naam. De politie zal deze controles, gelet op het resultaat, zeker herhalen.

Rijden onder invloed Gouda (D7)
De politie hield op vrijdag 6 juli rond 22.05 uur op de Bloemendaalseweg een 24-jarige bromfietser uit Gouda aan. De bromfietser viel de agenten op doordat hij op het voor hem verboden gedeelte van de weg. Ondanks dat hij na het zien van een stopteken van de agenten er probeerde tussenuit te knijpen lukte het de politie, met de hulp van een passant, toch om hem in zijn kraag te vatten. De agenten roken een duidelijke alcohollucht. Dit kwam tot uiting bij de ademanalyse. Hij blies 730 ug/l. daar waar 220 ug/l. de limiet is in het verkeer.

Vrouw belaagd en getoken door twee jongens op scooter Reeuwijk (D7)
Een 42-jarige vrouw uit Bodegraven liep op vrijdag 6 juli rond 23.15 uur op de Baarsjeskade een steekwond in de rug. De vrouw fietste over de Baarsjeskade toen haar de weg werd versperd door twee jongens met een scooter. Bij het passeren werd zij door één van die jongens met een scherp voorwerp, mogelijk een mes, in de rug gestoken. Desondanks kon zij haar weg naar huis vervolgen, maar moest zich wel in het Groene Hart Ziekenhuis laten behandelen aan de wond. Vermoedelijk zijn deze twee nog onbekende jongens ook verantwoordelijk voor een mishandeling van een 16-jarige Bodegraver op de Bloemendaalseweg in Gouda. Dit gebeurde op dezelfde avond rond 23.00 uur. De Bodegraver werd in zijn gezicht bewerkt met een brandende sigaret en liep daardoor een brandplek op in het gezicht. De politie neemt de zaak hoog op en stelt een onderzoek naar de twee in.

Man beroofd van mobiele telefoon en portemonnee Gouda (D7)
Een 26-jarige Gouwenaar was zaterdagmiddag 7 juli rond 15.00 uur het slachtoffer van een geweldadige beroving. De man liep op de Noothoven van Goorstraat toen hij op zijn schouder werd getikt. Hij keek om en kreeg direct een stevige vuistslag in het gezicht. Direct daarop eisten twee belagers zijn mobiele telefoon en portemonnee. Deze gaf hij af waarna de twee verdwenen. Met een flink blauwe oog en een opgezwollen en blauwe linkerwang meldde hij het voorval bij de politie.

Dronken Gouwenaar loopt slagaderlijke bloeding op Gouda (D7)
Een 22-jarige Gouwenaar liep op zaterdag 7 juli rond 21.50 uur op de Keizerstraat een slagaderlijke bloeding op. De man, die behoorlijk onder invloed bleek te zijn, had in een vlaag van onmacht een ruit van een café ingeslagen en liep daardoor de verwonding op. Vermoedelijk kon hij het niet verkroppen dat hij het onderspit moest delven in een vechtpartijtje met enkele leden van een motorclub. Tijdens zijn behandeling in de ambulance stapte hij doorgemoedereerd de ambulance uit en liep weg. Hij meldde zich even later bij het Groene Hart Ziekenhuis. De politie hield hem daar even later aan voor de vernieling van de ruit.

Inbraak in woning Gouda (D7)
Op zondag 8 juli rond 23.30 uur werd ingebroken in een woning aan het Raam. Vermoedelijk is men binnengekomen door het hengelen of flipperen. Uit de woning wordt een fotocamera, een portemonnee met inhoud, een rijbewijs en worden waardebonnen en passen vermist.

Onder invloed rijden Reeuwijk (D7) Surveillerende agenten zagen maandag 9 juli rond 01.55 uur bij een tankstation aan de A-12 een man die onder invloed leek te zijn. Nadat de man wat gekocht had stapte hij achter het stuur van een auto en reed met hoge snelheid weg. Daarbij stelde hij zijn alarmlichten in werking. Na een korte achtervolging wist de politie de man, een 30-jarige Hagenaar, bij Waarder te stoppen. Een ademanalyse aan het burau kwam uit op 700 ug/l. daar waar 220 ug/l. de limiet is in het verkeer. Het rijbewijs van de Hagenaar is door de politie ingevorderd.

Kind in sloot Gouderak (D8) Een 16 maanden oude jongen uit Gouderak is op vrijdag 6 juli omstreeks 16.20 uur door nog onbekende oorzaak in een sloot aan de Kievit te water geraakt. Na reanimatie werd het kind met spoedtransport overgebracht naar het Sofiaziekenhuis in Rotterdam. Bij aankomst in het ziekenhuis bleek het kind weer hartslag te hebben. De toestand van het kind is zorgelijk.

Rijden onder invloed Bergambacht (D8) De politie heeft op zaterdag 7 juli omstreeks 02.00 uur een 55-jarige automobilist uit Gouda aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol. De automobilist was daarvoor al door de politie achter het stuur in zijn auto langs de Pleinstraat aangetroffen en toegesproken om niet met drank op te gaan rijden. De automoblist gaf hier gehoor aan en sloot vervolgens zijn voertuig af. Even later bleek de automobilist alsnog weggereden te zijn. De automobilist werd in Gouda aangehouden op de Constantijn Huygenstraat. Op het politiebureau blies hij 710 ug/l terwijl 220 ug/l de limiet is. Hij kreeg een proces verbaal en een rijverbod.Tevens werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Racefietser botst tegen personenauto Haastrecht (D8)
Een 22-jarige racefietser uit Polsbroek is op zaterdag 7 juli omstreeks 13.55 uur gewond geraakt nadat hij tegen een auto reed. De fietser reed over de Veerlaan en sloeg linksaf de Erasmusstraat in. Hierbij nam hij de bocht te kort en botste vervolgens tegen een tegemoetkomende stilstaande personenauto. De fietser is met vermoedelijk een gebroken sleutelbeen en schaafwonden overgebracht naar het Groene Hartziekenhuis. Het voertuig van de 20-jarige automobilist uit Haastrecht liep door de aanrijding onder andere schade op aan de voorzijde en rechterzijkant. Personenauto te water Lekkerkerk (D8) Een 18-jarige automobilist uit Polsbroek en nog twee inzittenden van 20 en 23 jaar zijn op zondag 8 juli omstreeks 06.00 uur met het voertuig te water geraakt. De automobilist reed over de C.G. Roosweg en raakte door nog onbekende oorzaak op de ander weghelft. Vervolgens is het voertuig in de linkerberm terechtgekomen en over diverse palen gereden. De bestuurder probeerde opnieuw de weg op te rijden maar raakte met het voertuig in de slip. Het voertuig is vermoedelijk over de kop achteruit in de sloot tot stilstand gekomen. Alle drie inzittenden wisten zelf uit het voertuig te komen. De personen zijn voor controle overgebracht naar het Groene Hartziekenhuis. De politie doet onderzoek naar de juiste toedracht van het ongeval.

Poging woninginbraken Lekkerkerk (D8) Bij een groot aantal woningen aan de Smientstraat is afgelopen weekend gepoogd in te breken. De insluiper(s) probeerde(n) bij alle woningen binnen te komen door middel van het forceren van de voordeur. Aan de meeste deuren zat lichte schade.

Verkeershandhaving regio Hollands Midden controles op het dragen van de veiligheidsgordel Door het regionaal verkeershandhavings team van Politie Hollands Midden is de afgelopen week intensief gecontroleerd op het dragan van de veiligheidsgordel. Op de N206, de doorgaande weg door de Bollenstreek, controleerden motorrijders bestuurders op het dragen van de gordel. In verschillende bebouwde kommen in de regio hielden verkeersassistenten automobilisten staande om het dragen van de gordel vast te stellen. 290 personen kregen een bekeuring van f 90. Ook bij korte ritten binnen de bebouwde kom is het van belang de veiligheidsgordel vast te klikken. Mensen die denken de klap wel met de armen op te kunnen vangen, hebben zeker geen gelijk. De politie raadt aan bij elke rit de gordel vast te klikken. Zeker ook bij auto's die met airbags zijn uitgerust, is het dragen van de gordel raadzaam. Wanneer de bestuurder geen gordel draagt, loopt hij of zij bij een botsing risico op ernstig nekletsel doordat het hoofd dat naar voren wordt geworpen door de airbag met kracht wordt teruggegeduwd. alcoholcontroles Bij alcoholcontroles in de regio kregen ruim 750 automobilisten een blaastest aangeboden. Slechts 5 personen werden bekeurd. Donderdagmiddag en avond werd gecontroleerd op de provinciale wegen N445 en N446. Slechts een bestuurder overschreed het maimaal toegestane gehalte van 220 ug/l; 0,50 promille. Van zaterdag 7 op zondag 8 juli controleerde de politie ruim 350 bestuurders in de Beijersche bocht bij Stolwijk. Maar twee automobilisten hadden te diep in het glaasje gekeken. Zij zijn aangehouden. Een dag later, zondagavond 8 juli, zijn bij alcoholcontroles op de Touwbaan en de Engelendaal 2 personen aangehouden. Het rijden onder invloed is een misdrijf. De hoogte van de boete is afhankelijk van de mate waarin de bestuurder onder invloed is, maar minimaal f 410. verkeershandhaving in de komende week: maandag 9 juli t/m zondag 15 juli
Op de doorgaande wegen door de regio houdt de politie regelmatig snelheidscontroles. Controles op het dragen van de veiligheidsgordel vinden dinsdag Noordwijk, Voorhout en Leiderdorp. Woensdag in Leiden, Sassenheim, Warmond en Lisse. Donderdag houdt de politie gordelcontroles in Schoonhoven en Lekkerkerk. In Voorschoten wordt dinsdag gecontroleerd op het gebruik van alcohol in het verkeer. Woensdagmiddag en avond zullen alcoholcontroles worden gehouden in Lisse en Hillegom, donderdag in Warmond en Sassenheim. Vrijdagavond 13 juli wordt in Leiden gecontroleerd op alcoholgebruik.


Noot voor de redactie /