Ingezonden persbericht

Groningen, 9 juli 2001

PERSBERICHT GRONINGER MUSEUM

Eigen Collectie
Vanaf heden t/m 13 januari 2002

Het komende half jaar is er in het Groninger Museum een nieuwe selectie te zien uit de collectie, waarbij gekozen is voor de periode van de 19de eeuw tot heden.
De kunstwerken worden getoond in het Mendini paviljoen dat geheel voorzien is van nieuwe kleuren op wanden, plafonds en vloeren.

De selectie toont verschillende disciplines zoals schilderkunst, fotografie, toegepaste kunst en werken op papier. De zalen zijn afwisselend ingericht met 'klassiekers' en modernen. Onder de 'klassiekers', die in sommige gevallen lange tijd niet zijn getoond, bevinden zich in het prentenkabinet aquarellen van de Haagse School. In de overige zalen wordt werk gepresenteerd van Andy Warhol, Robert Combas, Peter Struycken en Ad Dekkers. Werk van Inez van Lamsweerde en Vinoodh Matadin vertegenwoordigt de recente aankopen.

Nieuw gekleurd
Nieuw is de kleurstelling in de zalen. Alle zalen zijn opnieuw geschilderd en kenmerken zich nu door meerdere kleuren die ten opzichte van elkaar en de vloeren en plafonds verspringen. De kleuren komen uit het kleurenpalet dat Peter Struycken speciaal voor het Groninger Museum heeft ontworpen. De vloeren zijn voorzien van nieuw gekleurd linoleum en ook deze kleuren zijn samengesteld uit het kleurenpalet van Struycken. De zachte, pasteltinten zorgen ervoor dat de ruimten een totale metamorfose hebben ondergaan en een andere sfeer ademen dan voorheen.

De nieuwe vloeren werden in zijn geheel gesponsord door Forbo Linoleum, Krommenie.

Noot aan de redactie
Projectleider: Sue-an van der Zijpp
Inrichting: Mark Wilson
Publiciteit: Josee Selbach, Vincent van der Kerk Openingstijden: di. t/m zo. 10.00 - 17.00 uur en op feestdagen
in juli en augustus is het museum op maandag
geopend van 13.00-17.00 uur
Gesloten : op 1 januari en 25 december, maandag
Informatie: www.groninger-museum.nl

Groninger Museum
Museumeiland 1 / Postbus 90
9700 ME Groningen
T: 050-3666555
F: 050-3120815
E-mail: info@groninger-museum.nl

Einde persbericht.