Beers Bedrijfsauto

Scania motor met 4 ecopunten in oktober 2001 in productie



06-07-2001
Ter verlaging van de kosten van ecopunten voor vervoerders die door Oostenrijk rijden, start Scania in oktober 2001 de productie van een aangepaste versie van haar 12-liter turbocompound-motor.

Met een vermogen van 440 pk is deze nieuwe versie van Scania's 12-liter turbocompound-motor niet alleen geschikt voor bergachtige omstandigheden, maar ook voor normaal internationaal vervoer en werk in de bouw. In plaats van de gebruikelijke 5 ecopunten voor lange-afstandsvoertuigen met een Euro-3 motor, heeft de nieuwe motor slechts 4 ecopunten voor elke rit door Oostenrijk. Dit betekent dat voor een vrachtauto met deze motor 25% meer ritten mogelijk zijn met het toegewezen aantal ecopunten.

De nieuwe motor is interessant voor vervoerders in Oostenrijk en buurlanden Duitsland, Italië, Slovenië en Zwitserland, maar natuurlijk ook voor internationale vervoerders in andere landen.

De Oostenrijkse milieuwetgeving schrijft voor dat transitoverkeer bij ritten door Oostenrijk moet betalen met ecopunten (ÖKO-Punkte) en gaat uit van het NOx-niveau in de uitlaatgassen. De NOx-emissies van de nieuwe Scania-motor zijn 4,0 gr/kWh, vergeleken met 4,9 gr/kWh voor de 470 pk turbocompound Euro-3 motor waarop de nieuwe motor gebaseerd is.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Per-Erik Nordström, Manager Product Affairs, Business Communications, tel. +46 8 55385577, e-mail per-erik.nordstrom@scania.com