Politiebericht Eindhoven e.o. 9-07-2001

1ePersberichtmaandag9juli2001


Politieberichten

Eindhoven: Verdachte aangehouden
Zondagmiddag rond 15.35 uur is op het Stationsplein een 40-jarige man uit Sint Oedenrode aangehouden. De politie zag dat de man daar in een geparkeerde auto zat. Hij gebruikte drugs. Bij onderzoek bleek de auto betrokken te zijn geweest bij een fietsendiefstal in Eind-hoven. In de auto zijn een betonschaar en een kapot fietskabelslot aangetroffen. De ver-dachte is voor nader onderzoek ingesloten in het politiebureau.

Eindhoven: Verdachten uitgeven vals geld aangehouden Zondagavond rond 21.30 uur zijn een 24 jarige man uit Eindhoven en een 24-jarige man zonder vaste woon en verblijfplaats aangehouden. Even daarvoor hadden zij in een uit-gaansgelegenheid op de Nieuwstraat een vals briefje van duizend mark gewisseld. De gewaarschuwde politie trof de mannen op de Tramstraat aan. De verdachten zijn voor nader onderzoek ingesloten in het politiebureau.

Eindhoven: Fietser gewond na aanrijding
Zondagavond rond 23.55 uur raakte bij een aanrijding op de kruising Kruisstraat Nieuwe Fellenoord Gildelaan een 50-jarige fietser uit Eindhoven gewond. Hij fietste over het fietspad van de Kruisstraat naar genoemde kruising. Uit tegenovergestelde richting kwam een witte personenauto gereden. De auto sloeg linksaf en botste frontaal tegen de fietser, die van zijn fiets werd geslingerd en tegen de grond sloeg. Hij raakte gewond aan zijn hoofd. Voor behandeling daarvan is hij overgebracht naar het Diaconessenhuis. De bestuurder van de auto reed na de aanrijding snel door zonder zijn identiteit bekend te maken.

Eindhoven: Alcohol
Maandagmorgen om 2.57 uur is op de Burghstraat een 20-jarige automobilist uit Eindhoven aangehouden. De man bleek gedronken te hebben. Hij weigerde medewerking aan het onderzoek. De Eindhovenaar kreeg een rijverbod van 24 uur opgelegd. Tegen verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Man rijdt op gestolen snorfiets
Zondagmiddag rond 16.30 uur is op de Engelseweg een 26-jarige snorfietser uit Asten aan-gehouden. De snorfiets was niet verzekerd. Bij onderzoek bleek dat de snorfiets in Nuenen was gestolen. De verdachte is voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Helmond: Diefstal auto
Tussen zondagavond 19.00 en maandagmorgen 7.10 uur is vanaf het Drenthehof een rode Opel Kadett, kenteken SG-81-JV, gestolen.

Geldrop: Automobilist aangehouden
Zondagavond rond 19.55 uur is op de Korte Kerkstraat in Geldrop een 31-jarige automobilist uit Geldrop aangehouden. Kort daarvoor had hij een aanrijding veroorzaakt op de Hugo van de Goeslaan in Eindhoven. Direct na de aanrijding reed verdachte weg zonder zijn identiteit bekend te maken. Tegen verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Gerwen: Inbraak in een woning
Zondag tussen 14.15 en 18.00 uur is ingebroken in een woning op het Laar. Aan de achter-zijde van de woning is een raam opengebroken. Uit de woning verdwenen sieraden en geld.

Son: Diefstal kratten
Zondagavond rond 20.20 uur is op de Nieuwstraat een 18-jarige man uit Eindhoven aangehouden. Een getuige zag dat de man twee kratjes, met daarin lege flessen, op zijn fiets vervoerde. Op de vraag waar hij die vandaan had gaf de Eindhovenaar te kennen de kratjes vanaf een bedrijventerrein te hebben gestolen. De gewaarschuwde politie heeft verdachte voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Mariahout: Verdachte aangehouden
Maandagmorgen rond 0.30 uur is op de Ginderdoor een 19-jarige automobilist uit Eindhoven aangehouden. Bij controle bleek de man niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Uit verder onderzoek bleek dat hij de auto zonder toestemming van de eigenaar had meegenomen. Tegen verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Bergeijk: Lastige man aangehouden
Maandagmorgen rond 2.30 uur is op het Hof een 20-jarige man uit Bergeijk aangehouden. Hij was daar in een horecagelegenheid terwijl hij een lokaalverbod had. De man is door enkel portiers aangehouden. Haarbij is over en weer geslagen. De Bergeijkenaar verzette zich hevig en gedroeg zich zeer recalcitrant. Hij is voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Asten: Alcohol
Maandagmorgen rond 2.45 uur is op de Dijkstraat een 22-jarige automobilist uit Mierlo ge-controleerd. Hij viel daar op door zijn slingerend rijgedrag. De man bleek gedronken te heb-ben. Hij blies
1,40 pro mille. Hij kreeg een rijverbod van 7 uur opgelegd. Zijn rijbewijs is inge-vorderd en tegen verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Geldrop: Inbraak in winkel
Maandagmorgen rond 3.00 uur ging het alarm van een winkel op de Laan Der Vier Heems-kinderen af. Het slot en een ruit van de toegangsdeur zijn vernield. Uit de winkel verdween een kluis. In de kluis lagen waardepapieren, geld en sieraden.

Someren: Alcohol
Maandagmorgen rond 4.15 uur is op de Laan ten Boomen een 24-jarige automobilist uit Asten gecontroleerd. Hij bleek gedronken te hebben. De man blies 1,00 pro mille. Hij kreeg een rijverbod van 4 uur opgelegd en een proces-verbaal.