Politiebericht Friesland: Friesland 9-07-2001
Politieberichten van 9/7 (07.00 uur t/m 13.00 uur)

Langelille: controle sekspand
Vrijdag omstreeks 23.00 uur werd in het kader van de nieuwe prostitutiewetgeving een controle uitgevoerd in een pand aan de Langelilleweg. In het pand was een parenclub gevestigd, die zonder de vereiste vergunning voor het exploiteren van een seksinrichting draaide en ook een horecavergunning ontbrak. Tijdens de inval waren ongeveer 20 personen in het pand aanwezig. Een echtpaar uit Wolvega, man 55 en vrouw 57 jaar, die op dat moment de zaak runden, werden aangehouden en zijn na verhoor weer in vrijheid gesteld. De eigenaar, een 43-jarige inwoner van Langelille, was op met moment van de inval niet aanwezig. Hij werd later die nacht toen hij bij het pand kwam, aangehouden. De drankvoorraad werd in beslag genomen. Tegen de eigenaar werd proces-verbaal opgemaakt en na verhoor werd hij weer in vrijheid gesteld.

Sneek: inbraak snackbar
Afgelopen nacht werd ingebroken in een snackbar aan de Frieswijkstraat. De ruit in de toegangsdeur werd vernield. In de zaak werd een gokautomaat opengebroken. Het geld uit de gokautomaat en kassalade werd meegenomen. De eigenaar, een 34-jarige inwoner van Sneek, heeft aangifte gedaan.

Franeker: inbraak fotozaak
Afgelopen nacht werd ingebroken in een fotozaak aan de Zilverstraat. Via vernieling van een ruit was men het pand binnengekomen. Uit het pand werd verschillende digitale camera`s weggenomen. Het schadebedrag is niet bekend. De eigenaar zal in de loop van vandaag aangifte komen doen.

Harkema: rijden tijdens ontzegging
Maandag omstreeks 03.30 uur werd op de Reitsmastrjitte een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 28-jarige inwoner van Leeuwarden, had de auto van zijn vriendin geleend. De bestuurder bleek een ontzegging van de rijbevoegdheid te hebben, die liep tot 2003. De auto werd in beslag genomen en de bestuurder kreeg een bekeuring.

Sneek: eenzijdig ongeval
Maandag omstreeks 09.50 uur vond op de Eeltje Halbertsmastraat een eenzijdig ongeval plaats. Een fietsster, een 33-jarige inwoonster van Sneek, reed met een 8 maanden oude baby in een kinderzitje (voorop) toen plotseling het achterwiel dubbel vouwde en zij ten val kwam. De baby kwam met haar hoofd op de straat terecht. De baby is voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis in Sneek.

Drachten; aanrijding met gewonde
Maandag omstreeks 07.45 uur vond op de kruising Folgeralaan Foudenswei een aanrijding plaats waarbij drie personenauto`s waren betrokken. Een 56-jarige inwoner van Harkema kwam vanaf de Foudenswei en verleende op de kruising geen voorrang aan een personenauto, die bestuurd werd door een 28-jarige inwoner van Surhuizum. Hij schampte langs deze wagen en kwam vervolgens in botsing met een personenauto, die bestuurd werd door een 30-jarige inwoner van Dronrijp. De inwoner van Surhuizum moest door de brandweer uit de auto worden bevrijd. Hij werd overgebracht naar het ziekenhuis in Drachten. Tijdens de afhandeling van de aanrijding werd de weg afgesloten voor het overige verkeer. De drie auto`s raakte zwaar beschadigd en zijn weggesleept.

Bureau Communicatie: 058 = 880 8272