Gemeente Doetinchem

Eerste ritten Regiotaxi Achterhoek

In de Regio Achterhoek rijdt sinds 1 juni de Regiotaxi Achterhoek. Na een feestelijke officiële opening op 30 mei, zijn op 1 juni de eerste ritten van Regiotaxi Achterhoek gereden. Inmiddels hebben al veel personen gebruik gemaakt van de Regiotaxi. Het vervoer wordt verzorgd door het Regionaal Vervoerscentrum Achterhoek in samenwerking met lokale taxibedrijven.

Regiotaxi Achterhoek is een vorm van Collectief Vraagafhankelijk Vervoer. Dat betekent dat Regiotaxi Achterhoek ritten kan combineren. Daarnaast rijdt de Regiotaxi alleen als er vraag naar is. Daarom moeten mensen die gebruik willen maken van de Regiotaxi, minimaal 50 minuten van tevoren telefonisch hun rit reserveren.

Eerste ervaringen

Voor mevrouw Duenk-Wassink uit Winterswijk is de Regiotaxi een uitkomst. Zij woont vrij afgelegen en heeft sinds kort geen eigen auto meer. Via de berichten in de krant werd zij op de hoogte gebracht van Regiotaxi Achterhoek. Duenk: "Als je zo helemaal achteraf woont en er is net als hier geen andere vorm van openbaar vervoer, dan moet je alles op de fiets doen of in het bezit zijn van een eigen auto. De Regiotaxi is in dat geval een uitkomst. Ik vind het een pluspunt dat je bij de deur wordt opgehaald en bij je bestemming wordt afgezet! Ik heb de Regiotaxi nu alleen nog maar gebruikt voor bezoekjes aan familie, maar ik ben van plan om in de toekomst de Regiotaxi zeker nog vaker te gaan gebruiken."

Uitvoering

Henny Kamphorst, vestigingsmanager van RVC blikt terug op de eerste weken van Regiotaxi Achterhoek. Kamphorst: "Er is al veel gereisd met de Regiotaxi. Ook het aandeel OV-reizigers dat gebruikmaakt van de Regiotaxi is hoog. Helaas verliep niet alles vlekkeloos tijdens de eerste week. Ondanks de intensieve en grondige voorbereiding waren er een aantal zaken waar het personeel aan moest wennen, waaronder de nieuwe software. Gelukkig ondervinden de klanten weinig last. Op korte termijn zullen alle zaken op orde zijn."

Meer informatie over Regiotaxi?

Iedereen, van jong tot oud, kan op elk gewenst moment gebruikmaken van de Regiotaxi. De Regiotaxi haalt u op met een taxi of minibus en brengt u zonder overstap naar uw bestemming. De Regiotaxi rijdt zeven dagen per week, van 6.00 uur 's morgens tot 24.00 uur 's nachts. Voor meer informatie over Regiotaxi Achterhoek en voor al uw vragen over het gebruik van Regiotaxi Achterhoek kunt u bellen met 0900-2025261 ( f 0,22 / 0,10 per minuut) Ook op de website www.regiotaxiachterhoek.nl is deze en meer informatie te vinden. Om een rit met Regiotaxi Achterhoek te reserveren kunt u bellen met 0800-7654321 (gratis) of reserveren via de website.