Gemeente Doetinchem

Wij bouwen aan

Terug naar Digitale Stad Doetinchem

Wie wil in Het Oosten wonen?

Doetinchem krijgt er een nieuwe woonwijk bij: Wijnbergen. In totaal worden er zo'n 1.000 woningen gebouwd, verdeeld over drie deelgebieden: Het Oosten, Het Westen en Het Midden. De komende jaren worden deze deelgebieden in detail uitgewerkt.

Het Oosten is het eerst aan de beurt. Het wordt een bijzondere buurt waar ecologisch bouwen en wonen centraal staan. De gemeente Doetinchem zoekt toekomstige bewoners die affiniteit hebben met ecologie en vorm willen geven aan hun eigen leefomgeving.

Ecologisch wonen ... iets voor u?

In Het Oosten worden ongeveer 200 woningen gebouwd. Huur- en koopwoningen in diverse prijsklassen. De woningen worden in de periode 2005-2006 opgeleverd. Het Oosten is gelegen in een prachtige, groene omgeving. Om dit gebied zo veel mogelijk te sparen, wordt Het Oosten volgens ecologische principes ingericht. Duurzaamheid en gezondheid staan voorop bij de bouw van de woningen, de inrichting van de buitenomgeving, energievoorzieningen, waterhuishouding en het verkeer. Het ecologische karakter komt ook tot uiting in de levensstijl van de bewoners. De kwaliteit van leven en de aandacht voor elkaar staan in Het Oosten centraal. Wonen in Het Oosten staat gelijk aan een stressarme manier van leven en een voortdurend vakantiegevoel.

Samen plannen maken

Op 19 september 2001 is er een uitgebreide informatieavond over het wonen in Het Oosten. Op deze bijeenkomst wordt u voorgelicht over deze buurt, de ecologische ambities en over bewonersparticipatie. Ook maakt u kennis met de ontwikkelaars, architecten en verschillende deskundigen.

In de maanden daarna maken de toekomstige bewoners samen met ontwikkelaars, gemeente en architecten een inrichtingsplan voor hun eigen buurt. U kunt dus volop meepraten over de inrichting van uw eigen woonomgeving. Op wijk- en op woningniveau.

Durft u de uitdaging aan?

De gemeente Doetinchem is op zoek naar toekomstige bewoners voor Het Oosten. Mensen die met elkaar een plezierige woonwijk willen creëren waar rust, ruimte en gezondheid een hoofdrol spelen. Die willen meepraten en -denken over de ontwikkeling van hun wijk. Durft u die uitdaging met ons aan te gaan?

Belangstelling?

Met onderstaande bon kunt u onze brochure over Het Oosten en een aanmeldingsformulier voor de informatieavond aanvragen. Voor specifieke vragen kunt u bellen met Loket bouwen en wonen van de gemeente Doetinchem, tel. (0314) 377465 of mailen naar wijnbergen@doetinchem.nl.

Kopieer de tekst onderaan de pagina in een email en stuur deze naar wijnbergen@doetinchem.nl.
Of print de tekst en stuur deze naar:

Gemeente Doetinchem
t.a.v. Loket Bouwen en Wonen
Antwoordnummer 68
7000 VB Doetinchem

Een postzegel is niet nodig. U ontvangt de brochure binnen enkele weken.

Ja, ik ontvang graag de brochure over de nieuwe ecologische buurt Het Oosten in woongebied Wijnbergen.

Naam:

Adres:

Postcode:

Woonplaats: