Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

van maandagmorgen 9 juli 2001
09:19 maandag 9 juli 2001

Roel Hallink, tel 0528-295033
Voorlichting en piket tot donderdagmiddag


* Auto over de kop

DWINGELOO Een 21-jarige inwoonster uit Luttenberg is afgelopen nacht met haar auto over de kop geslagen. Zij reed over de Spieregerweg en raakte in een bocht de macht over het stuur kwijt. Hierbij sloeg de auto over de kop. De bestuurster kwam met de schrik vrij, maar het bleek wel dat zij teveel gedronken had. Zij blies 435 µg/L (ongeveer 1 promille). Tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt.


* Onder invloed

ASSEN Aan de Balkenweg werd gisteravond een 44-jarige bestuurder uit Appelscha gecontroleerd. Hij had teveel op en moest mee. Hij blies 285 µg/l (ongeveer 0.65 promille). Snelrecht werd toegepast.


* Diefstal boot

HOOGEVEEN Gisteravond is uit een botenstalling aan de Dr Anton Philipsstraat een boot op een trailer gestolen. Om op het terrein te komen was de omheining geforceerd en waren diverse sloten van boot en trailer doorgeknipt. Het betreft een speedboot van het merk Bayliner in de kleuren blauw en wit. Totale schade is nog niet bekend.


* Inbraken in autos

ASSEN Afgelopen weekeinde is er in autos ingebroken aan de Lorentzstraat en de Tunnelweg 2x. Om in de autos te komen was een slot geforceerd en ruiten ingeslagen. Gestolen werden radardetectoren en radioapparatuur.

Ook in Emmen aan de Prinsessenlaan werd een auto opengebroken. De ruit van het linker portier was ingeslagen. Uit de auto werd een complete console met radio/ cassetterecorder gestolen.


* Diefstal uit vaartuigen

MEPPEL Aan de Jan van de Boschkade werd afgelopen weekeinde ingebroken in een boot. Om binnen te komen was een raam geforceerd. Gestolen werd een paar honderd gulden aan kleingeld.

Bij een binnenvaartschip in het Meppelerdiep werd ook in gebroken. De daders waren binnengekomen door het forceren van een deur. Binnen werden diverse kasten doorzocht. Gestolen werd een portemonnee met wat kleingeld en een fototoestel. Totale schade is niet bekend.


* Inbraak woning

PATERSWOLDE Dit weekeinde is er ingebroken in een woning aan de Hooiweg. Vermoedelijk zijn de daders via een openstaand raam in de woning gekomen. Gestolen werd een laptop en wat bankpapieren.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe