Ingezonden persbericht

Rectificatie

Rocco Theunissen in Deutschland Rallye snelste equipe zonder WK ervaring.

In het MRT Rally Team persbericht dat u gisteren per E-mail en eventueel vandaag in de per post hebt ontvangen, is een vervelende fout geslopen. In de geschreven tekst staat dat Rocco Theunissen als 9e aan de finish in Trier arriveerde. "Dit moet echter zijn als 8e zoals ook in de uitslag onder het persbericht vermeld staat."
Wij hopen dat u nog rekening kunt houden en een eventueel bericht aan kunt passen.

Rocco Theunissen in Deutschland Rallye snelste equipe zonder WK ervaring.

Tijdens de in het afgelopen weekend verreden ADAC Deutschland Rallye hebben Rocco Theu-nissen uit Veghel en zijn Belgische navigator Erwin Mombaerts van het MRT Rally Team beslag weten te leggen op de 8e plaats achter zeer ervaren WK rijders met fabrieksauto's.

De Deutschland Rallye, die dit jaar een gooi deed naar een WK status, werd over drie dagen verreden en was opgebouwd uit klassementsproeven van drie verschillende evenementen. Vrij-dag 6 juli stonden de proeven tussen de wijnranken op de hellingen langs de Moezel op het pro-gramma. Theunissen had deze proeven een aantal jaren geleden al in een groep N gereden, maar Mombaerts was hier nog niet eerder op snelheid gegaan. "Het was erg warm, de Corolla verloor daardoor wel iets vermogen, maar daar had denk ik iedereen last van. Er zaten veel blinde bochten in en naast de proef was het diep. Je moet echt vertrouwen in de auto hebben, dat groei-de weer per kilometer," volgens Erwin Mombaerts, die afgelopen weekend zijn 37e verjaardag vierde. De 2e klassementsproef kwam de equipe, na een ongelukkige confrontatie met een stoep-randje, op 3 wielen aan de finish. Tijdens de tweede doorgang waren ze hier ander halve mi-nuut sneller.
De eerste etappe werd als 12e algemeen afgesloten. De tweede etappe klom de equipe omhoog naar de 9e plaats, om uiteindelijk als 8e aan de finish te komen.
Na alle problemen tijdens de afgelopen rally's was het team uiterst tevreden over de Toyota Corolla WRC.
De fransman Philippe Bugalski met de Citroën Xsara WRC heeft op KP4 de leiding van de rally overgenomen van de plaatselijke held Armin Kremer (Toyota Corolla WRC) genomen en zijn voorsprong vergroot tot 4 min. 27,2 seconden.
De weersomstandigheden waren vrijdags tropisch, zaterdag en zondag was het bewolkt en dreigde er menigmaal een regenbui naar beneden te komen De proeven waren zaterdag en zon-dagmorgen nog wel nat van de nachtelijke regenbuien, maar geen reden om de slicks voor intermediates te verwisselen.
Volgens de organisatie kwamen dit weekeind meer dan 110.000 toeschouwers naar de proeven rond Trier, Baumholder en St. Wendel en heerste er een goede stemming.

Einduitslag van de 20e ADAC Rallye Deutschland:
Uur:min.sec,

1. 5 P. Bugalski F Citroën Xsara WRC A8 3:23.12,7
2. 12 R. Baumschlager À Ford Focus WRC A8 + 4.27,2
3. 2 F. Delecour F Ford Focus RS WRC A8 + 4.32,1
4. 1 M. Grönholm Fin Peugeot 206 WRC A8 + 4.49,8
5. 6 M. Kahle D Seat Cordoba WRC A8 + 5.26,0
6. 7 A. Kremer D Toyota Corolla WRC A8 + 6.15,5
7. 8 A. Mörtl A Subaru Impreza WRC A8 + 8.15,0
8. 9 R. Theunissen NL Toyota Corolla WRC A8 + 10.24,8 15. 26 J. de Winkel NL VW Golf Kitcar A7 + 21.27,1

Het eerstvolgende evenement op de kalender van het MRT Rally Team is de Golden Tulip Rally 21-23 september a.s.