Politiebericht Flevoland: District Zuid 9-07-2001 Dagelijkse Persberichten
Stafdienst Communicatie, Marieken Westerink, 06-53737697

Brand in nieuwbouw
ALMERE Zondagmiddag hebben nog onbekenden een brandje gesticht in het isolatiemateriaal van een kantoor in aanbouw aan de W. Dreesweg. De politie heeft een onderzoek ingesteld en verwacht binnen niet al te lange tijd de daders op te kunnen sporen.

Aanhoudingen poging straatroof
ALMERE Zondagavond zijn twee Almeerse jongens (13 en 14 jaar) aangehouden op verdenking van poging tot straatroof. Een 12-jarige jongen uit Almere liep over de Haagbeukweg toen hij aangesproken werd door de twee verdachten. Ze vroegen hem zijn mobiele telefoon aan hen te geven. Toen hij dit niet deed, werd hij bedreigd met een mes. Na een korte zoektocht is het duo in de omgeving van station Almere-Parkwijk aangehouden. Ze zijn geboeid voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau. Het mes is in beslag genomen.

Aanhouding autodiefstal
ALMERE Zondagnacht is een 19-jarige Almeerder aangehouden op verdenking van autodiefstal. De man stak in een auto de busbaan over. Toen hij surveillerende agenten zag, zette hij zijn auto aan de kant en rende weg. Na een korte achtervolging is hij uiteindelijk in de Rentmeesterstraat aangehouden. De auto bleek gestolen te zijn. Daarnaast was hij niet in het bezit van een rijbewijs en gaf hij een valse naam op. Hij is voor nader verhoor ingesloten.