Politiebericht Flevoland: district Noord 9-07-2001 Dagelijkse persberichten
Stafdienst Communicatie, Nijland, 0320-211 215

Aanrijding na inhaalmanoeuvre
RUTTEN Op de oostbaan van de A6 botsten zondag aan het begin van de avond twee Duitse automobilisten (beiden 19 jaar uit Moers, samen onderweg naar Heeg) tegen elkaar toen de een de ander wilde inhalen. De inhaler kwam tot stilstand in de middenbermberm. Hij kwam samen met zijn drie passagiers met de schrik vrij. De andere auto ging door de klap van de inhalende auto naar rechts de vluchtstrook over, schoof door het gras van de rechterberm en kwam op zijn linkerzijde in de sloot tot stilstand. De bestuurder is met gekneusde ribben naar het Dr. Jansenziekenhuis in Emmeloord overgebracht. Twee van zijn drie passagiers raakten ook gewond, maar konden na behandeling het ziekenhuis verlaten. De brandweer heeft een kleine hoeveelheid gelekte olie uit de sloot verwijderd.

Aanrijding onder invloed
CREIL Einde van de zondagmiddag ontstond er een kop-staartbotsing op de Westerringweg. Een 39-jarige inwoner van Bant botste tegen de auto van een man uit Espel (48 jaar), die stilstond om tegemoetkomend verkeer voor te laten gaan. Na komst van de politie bleek dat de man uit Bant onder invloed achter het stuur had gezeten. Hij werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau, waar hij bij de ademanalyse tot 875 ug/l (2 promille) kwam. Zijn rijbewijs is ingevorderd en er is proces-verbaal tegen hem opgemaakt. De passagier van de Bantenaar, een 39-jarige man uit Walldorf (Duitsland), raakte bij de aanrijding licht gewond, maar wilde niet naar het ziekenhuis. De man uit Espel bleef ongedeerd.

Alcohol en poeder
LELYSTAD Toen politieagenten afgelopen nacht een auto met hoge snelheid over de Oostranddreef zagen rijden, zijn zij er achteraan gegaan. In een doodlopend straatje van de Archipel troffen ze de auto uiteindelijk aan, met een 41-jarige Lelystedeling, riekend naar alcohol, op de bestuurdersplaats. Omdat de man ook zonder geldig rijbewijs reed is hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar blies hij 305 ug/l (0,7 promille) en is vervolgens, omdat er een zak met wit poeder in zijn auto was gevonden, voor nader onderzoek ingesloten.