Gemeente Leiden

Uitkering woonlastenregeling voortgezet

Inwoners die een maandelijkse uitkering woonlastenregeling minima ontvangen, komen in aanmerking voor voortzetting als hun omstandigheden ongewijzigd zijn. De uitkering loopt gelijk met de huursubsidie en stopt dus per 30 juni 2001. Verlenging tot 30 juni 2002 is mogelijk.

SOCIALE ZAKEN - Inwoners van Leiden die van sociale zaken een uitkering voor levensonderhoud ontvangen, hoeven geen nieuwe aanvraag in te dienen. Voortzetting gaat automatisch. Dat geldt ook voor inwoners die 65 jaar of ouder zijn. Deze mensen krijgen van Sociale Zaken een brief waarin de voortzetting wordt aangekondigd. Uitbetaling vindt steeds plaats op de laatste vrijdag van de maand, voor het eerst op 28 juli.
Ontvangt u nu wel een maandelijkse woonlastenregeling, maar bent u jonger dan 65 jaar en heeft u een uitkering van een andere instantie of inkomen uit arbeid, dan moet u een nieuwe aanvraag indienen. Bij de aanvraag moet u recente gegevens over uw inkomen en een bewijs van uw woonlasten en huursubsidie per 1 juli 2001 meesturen. Ook deze personen hebben inmiddels een brief en aanvraagformulier van Sociale Zaken ontvangen. Deze regeling is bedoeld voor mensen die verhoudingsgewijs eigenlijk te hoge woonlasten (meer dan 20% aan woonlasten, ondanks huursubsidie).
Maakt u nog geen gebruik van de woonlastenregeling en heeft u een inkomen op minimumniveau, haal dan de folder eens op bij de balie van Sociale Zaken, het stadhuis en het Stadsbouwhuis, de Raad- en Daadwinkels of bel voor informatie (071-5167419).