Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 9-07-2001

Politieberichten district Rijn & Venen, 09.45 uur
Met teveel op over de A2

LOENEN AAN DE VECHT Op zondag 8 juli is een automobilist voor het rijden onder invloed aangehouden.

Rond zeven uur in de ochtend kreeg de politie de melding dat een vermoedelijk dronken automobilist over de A2 reed. De bestuurder zou vanuit de richting Utrecht in de richting van Amsterdam rijden. Politiemensen signaleerden de auto op de A2 en geleidden de automobilist naar de afrit Loenen. Bij de blaastest blies hij een `F` (Fail), hetgeen betekende dat hij beduidend teveel had gedronken. De man, 20 jaar oud en afkomstig uit Wijk bij Duurstede, werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Zijn auto werd meegenomen door zijn passagier. Uit een blaastest bleek dat zijn passagier niet had gedronken.

Bij de ademanalyse op het politiebureau blies de verdachte 575 ug/l (1,45 promille), bijna drie keer de maximaal toegestane hoeveelheid van 0,5 promille. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Overval

WOERDEN Op zondag 8 juli is een gewapende overval op een horecagelegenheid aan de Botnische Golf gepleegd.

Even na elf uur in de ochtend kwam een met een vuurwapen gewapende man de gelegenheid binnen. Hij bedreigde een medewerkster en dwong haar geld af te geven. De overvaller verdween met een buit van enige honderden guldens.

Direct na de melding werd in de omgeving een groot onderzoek ingesteld, waarbij ook een helikopter en een speurhond werden ingezet. De verdachte werd niet meer aangetroffen.

Vechtpartij in sporthal

WILNIS Op zondag 8 juli heeft een vechtpartij in een sporthal plaatsgevonden. Niemand werd aangehouden.

In de sporthal aan de Pieter Joostenlaan werd op zondag een voetbaltoernooi gehouden. Rond zeven uur in de avond werd een speler tijdens een wedstrijd door een speler van de tegenpartij uitgescholden. Hierdoor liepen de gemoederen zo hoog op dat er een vechtpartij tussen de spelers van beide elftallen ontstond. Ook supporters van beide partijen raakten hierbij betrokken. Er vielen over en weer rake klappen. De beheerder wist met behulp van enkele medewerkers de partijen te scheiden.

De inmiddels gewaarschuwde politie sprak met meerdere betrokkenen. Eén van de verdachten maakte zich weer zo kwaad, dat hij weigerde de politie te woord te staan en telkens wegliep. Toen hij na meerdere waarschuwingen weer wegliep, pakte een agent hem beet. Zijn elftalgenoten probeerde hem te ontzetten en de situatie werd zo dreigend dat de beide politiemensen assistentie van andere collega`s inriepen. Na enkele waarschuwingen waarop niet werd gereageerd, pakte een agent zijn wapenstok en deelde een paar klappen uit. Daarna keerde de rust weer.

De betrokken partijen werden gehoord en geen van hen wilde aangifte doen. De man die zich recalcitrant tegen de politie had gedragen, bleek degene te zijn geweest die was beledigd en hij had bij de vechtpartij enkele rake klappen opgelopen. Ook hij wilde geen aangifte doen. Op verzoek van de beheerder vertrokken alle betrokkenen.

Alcoholcontrole

MAARSSEN Op zondag 8 juli heeft de politie een alcoholcontrole gehouden.

De controle vond in de avond van kwart over negen tot tien uur op de Dr. Plesmanlaan plaats. Van de 129 bestuurders die een blaastest moesten afleggen, hadden 128 niet (teveel) gedronken. Eén bestuurder blies een `A` (Alarm), hetgeen betekende dat hij hoogstwaarschijnlijk teveel had gedronken. De man, 55 jaar oud en afkomstig uit Utrecht, werd aangehouden.

Op het politiebureau blies hij bij de ademanalyse 270 ug/l (0,75 promille), anderhalf keer de maximaal toegestane hoeveelheid van 0,5 promille. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van één uur.