Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 9-07-2001

Politieberichten district stad Utrecht, 09.40
Geschoten met vuurwapen

UTRECHT Een 21-jarige Amsterdammer is zondagochtend rond tien over half zes op de Amsterdamsestraatweg gewond geraakt aan zijn been. De precieze aanleiding van het voorval is nog onduidelijk maar heeft vermoedelijk te maken met een onenigheid in de relatiesfeer eerder die avond. Dit vond plaats in een horecagelegenheid in de buurt.

Hierop werd de Amsterdammer op straat in zijn been beschoten. Hij is overgebracht naar het ziekenhuis. De politie stelt een onderzoek in.

Verzet bij aanhouding

UTRECHT Op de Stroyenborchdreef is naar aanleiding van een aanhouding zondagavond rond negen uur een opstootje ontstaan waarbij een verdachte en een agent gewond zijn geraakt. Meerdere politiemensen moesten ter assistentie komen. Ook werd een politiehond ingezet.

Even daarvoor zagen surveillerende agenten over de Theemsdreef een auto rijden met zeer hoge snelheid. Zij zetten de achtervolging in om deze auto staande te houden voor een controle. Toen zij op de Stroyenborchdreef aankwamen zagen zij daar de auto geparkeerd staan zonder inzittenden. Toen zij de auto onderzochten bleek deze niet afgesloten. In de auto werd een busje traangas aangetroffen.

Op dat moment kwam er een 19-jarige Utrechtse vrouw aanlopen die aangaf de eigenaresse van de auto te zijn. De agenten vertelden haar dat zij werd aangehouden voor wapenbezit. Hierop verzette de vrouw zich en kreeg daarbij hulp van een 20-jarige Utrechter. Deze man gaf een van de agenten een karatetrap en meerdere klappen waaraan de agnet een gekneusde kaak aan overhield. Om beide verdachten aan te houden gebruikten de agenten hun wapenstok.

Op dat moment begonnen meerdere mensen zich met de aanhouding te bemoeien en werden meer politiemensen en politiehonden ter assistentie opgeroepen. Er werden nog vier Utrechters van 15, 16, 17 en 20 jaar aangehouden die zich bemoeiden met de aanhouding en verzet pleegden. Bij de aanhouding liep de 17-jarige Utrechter een gekneusde voet op.

De 19-jarige vrouw en de 17-jarige Utrechter zijn in verzekering gesteld. De auto en het traangas zijn in beslag genomen.

Auto op de tramrails

UTRECHT Een 33-jarige Utrechter is in de nacht van zaterdag op zondag rond tien over vier met zijn auto op de trambaan beland bij het Westplein.

Bij de politie kwam een melding binnen dat er een auto met zeer hoge snelheid uit de bocht was gevolgen en nu tussen de tramrails stond. Toen de politie ter plaatse kwam was de auto verdwenen, maar waren er duidelijk sporen van een ongeval. Na onderzoek in de buurt werd de kapotte auto op de Croeselaan aangetroffen, de bestuurder bleek teveel alcohol te hebben gedronken (0,95 promille). Ook was de man niet in het bezit te zijn van een rijbewijs.

Met een rijontzegging van drie uur en verschillende bekeuringen kon hij later in de nacht het politiebureau verlaten.

Aanhouding helers van fietsen

UTRECHT Op de Mariaplaats is zondagmorgen rond vijf uur een 26-jarige Utrechter aangehouden omdat hij op straat twee fietsen verkocht voor de waarde die ver onder de normale verkoopwaarde van fietsen ligt.

De man werd betrapt doordat hij door de cameras van het cameratoezicht in de binnenstad werd vastgelegd. Ook werd een 25-jarige Utrechter die de fiets kocht, aangehouden.

Zowel het kopen als verkopen van gestolen goederen is strafbaar.

Doorrijden na aanrijding
UTRECHT Een 19-jarige Utrechter is zondagavond rond kwart over acht aangehouden nadat hij een aanrijding veroorzaakt had en vervolgens was weggereden.

Op de Weerdsingel stond een auto voor het verkeerslicht te wachten toen de Utrechter met zijn auto achter hem kwam en de auto aanreed. Hierna ging de auto er in de richting van de Tuinbouwstraat vandoor. Een taxichauffeur die getuige was van de aanrijding ging achter de auto aan en reed hem klem. Toen de politie ter plaatse kwam werd in eerste instantie niet duidelijk wie van de drie inzittende de bestuurder van de auto was geweest.

Uiteindelijk bleek dit de 19-jarige Utrechter te zijn. De man werd aangehouden en bleek onverzekerd te rijden, geen rijbewijs te hebben en in eerste instantie een valse naam te hebben opgegeven.