Gemeente Nieuwegein

Gemeente zoekt mensen met ideeën voor opknapbeurt omgeving sneltramhaltes
Nu conneXXion de sneltramhaltes heeft opgeknapt, kan de gemeente starten met de aangekondigde aanpak van de openbare ruimte rond vijf van de tien Nieuwegeinse sneltramhaltes. Het ontwerp voor de tramhalte-omgeving wil de gemeente in nauw overleg met bewoners en belangengroepen bepalen. Daarom zoekt de gemeente nu mensen die ideeën hebben over hoe de directe omgeving van de tramhaltes in Nieuwegein er uit zou moeten zien. Belangstellenden kunnen zich melden bij de heer M. Verhijde, postbus 1, 3430 AA Nieuwegein, telefoonnummer (030) 6071939.

Uit dit overleg met bewoners en andere belanghebbenden groeit een plan voor de omgeving van de haltes. Dit plan wordt in het najaar aan het college voorgelegd. Vervolgens organiseert de gemeente een informatie- en inspraakavond, waarop iedereen op het plan kan reageren. Daarna neemt het college er een definitief besluit over. Uitvoering van het plan staat gepland voor het voorjaar 2002. Het gaat immers vooral om het planten van groen en dat kan het beste in het voorjaar. Het gaat nu nog met name om de omgeving van de haltes Wijkersloot, Fokkesteeg, Wiersdijk, Antonius en Doorslag. De gemeenteraad heeft hiervoor per halte ongeveer fl. 65.000,- ( 29.500,-) ter beschikking gesteld. Bij het ontwerpen van de verschil-lende halten wordt naar eenduidigheid gestreefd en staat de sociale veiligheid centraal. Ook het stallen van de fietsen krijgt bijzondere aandacht. Verder is tijdens het werk aan de haltes groen beschadigd, hetgeen nu wordt hersteld.

Stand van zaken overige vijf haltes
De aanpak van de omgeving van de halte Zuilenstein is opgenomen in het plan voor de reconstructie van de Symfonielaan, dat nu wordt uitgevoerd. Over de plannen voor de omgeving van halte Batau-Noord is al inspraak geweest. De uitvoering ervan is gereed in het najaar. ConneXXion heeft beide haltes reeds opgeknapt.
De haltes (plus omgeving) Merwestein en Stadscentrum worden meegenomen in de ontwikkelingsplannen van de Binnenstad. De halte (plus omgeving) Zuid wordt meegenomen in de plannen rond Lekboulevard - Hoog Zandveld. Echter, als mensen rond deze drie haltes knelpunten ervaren bijvoorbeeld wat betreft veiligheid of overlast dan kunnen zij dat melden bij de heer Verhijde van de gemeente. De gemeente bekijkt dan wat ze via tijdelijke maatregelen aan kan doen.



Invoerdatum 5-7-2001


Copyright © Gemeente Nieuwegein Martinbaan 2
3439 NN Nieuwegein