Ingezonden persbericht



- PERSBERICHT -

Rotterdam, 9 juli 2001

REPLY SERVICES VERHUIST NAAR VAN NELLE ONTWERPFABRIEK

Sinds afgelopen maandag 2 juli is Reply Services, specialist in verspreiding van e-mail berichten, gehuisvest in het monumentale pand van de voormalige Van Nelle fabriek in Rotterdam. Ter viering van de officiële opening van de nieuwe kantoorruimte in september 2001 organiseert Reply Services een open dag en enkele workshops voor Caribische jongeren in Rotterdam. Doel hiervan is hen kennis te laten maken met de mogelijkheden van Internet, html-programmeren en webdesign. Dit wordt samen met de Caribische vereniging No Fear Crew georganiseerd.

Groei
In het eerste jaar van haar bestaan heeft Reply Services, die zich als de PTT- Post van het Internet profileert, meteen winst gemaakt. Na afsluiting van het tweede kwartaal 2001 is de omzet in vergelijking met vorig jaar verdubbeld en is de winst vervijfvoudigd.

Malaise
Ondanks de malaise in de Internetwereld is Reply Services positief gestemd over de toekomst van emailmarketing in Nederland en Europa. Sinds maart van dit jaar is het bedrijf actief op de Belgische markt. Juist de grote offline bedrijven ontdekken de mogelijkheden van emailcommunicatie en emailmarketing. Daarom is Reply Services strategische partnerships aangegaan met bedrijven als M+ Groep, Webactive, CoruVision, MDA en De Heus Multi Response Media. Deze laatste beschikt over bestanden van ruim een miljoen emailadressen.

Reclamemail BV
Door de groeiende vraag naar permission-based emailadressen voor commerciële doeleinden heeft Reply Services een interface ontwikkeld om opt-in emailadressen via websites te verzamelen waarbij gebruikers zelf hun profiel kunnen bijhouden. Deze applicatie wordt via een spin-off - Reclamemail BV - op 1 september gelanceerd. Dit is gelijktijdig met de nieuwe Wet Bescherming Persoonsgegevens (WbP).

Reply Services is een email services provider die sinds 1 januari 2000 op de Nederlandse markt actief is met high-speed, high-volume email delivery services. Het bedrijf maakt gebruik van het Amerikaanse ReplyNet systeem, is opgericht door Terrance Rey en heeft de startfase doorgebracht in het incubatiecentrum Area010 op de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Inmiddels werken 7 mensen fulltime bij het bedrijf.


- EINDE BERICHT -

Achtergrond informatie (