Ingezonden persbericht

Geachte persvertegenwoordiger,

Wij stellen het zeer op prijs indien u in uw medium aandacht aan onderstaand persbericht wilt besteden.

PERSBERICHT

De nieuwe naam van de Regio VVV is Holland Rijnland

De VVV's van Katwijk, Leiden, Lisse, Noordwijk, Noordwijkerhout en Warmond gaan fuseren. Uiterlijk per 1 januari 2002 zal de nieuwe Regio VVV operationeel zijn. De naam van de nieuwe organisatie wordt Regio VVV Holland Rijnland, met de functionele ondertitel Historische Bloemenkust. Het gebied dat bestaat uit de Duin- en Bollenstreek, de Leidse Regio en het Hollands Plassengebied, zal onder deze nieuwe naam nationaal en internationaal worden gepromoot.

Om tot de nieuwe naam te komen is een lang traject afgewerkt. De marketingafdeling van de verschillende VVV's hebben daarvoor een aantal criteria geformuleerd waaraan de naam werd getoetst. Vervolgens is een prijsvraag uitgeschreven, die ruim tachtig namen opleverde. Uiteindelijk zat de winnende naam er niet bij.

De namen werden aan een aantal criteria onderworpen, zodat de naam nu een nationale en internationale herkenning heeft, een historische link in zich herbergt, hij lekker klinkt in alle talen, aanhaakt bij het bekender merk 'Holland', promotioneel goed bruikbaar is, niemand van de partijen in het gebied met de naam zich bezwaard hoeft te voelen en met de juiste beeldvorming de op voorhand klassieke klank kan omgezet worden naar een moderne, wervende, kleurrijke en misschien wel een beetje sexy naam: Holland Rijnland?

Bij de naam hoort een logo dat werd ontworpen door John Asselbergs uit Noordwijk. In het beeldmerk zijn karakteristieke symbolen uit het gebied verwerkt. Zo zijn de bloemen en bollen uit de Bollenstreek verwerkt, de vuurtoren van de kustplaatsen, een zeilscheepje dat representatife is voor het plassengebied, het groen van het weidegebied en een monumentaal gebouw van de historische stad Leiden.

Voor de pers (