CMG



CMG bereikt overeenstemming met Unwired Concepts over doorstart

Activiteiten Unwired Concepts verrijken CMG dienstenpakket met mobiele marketingconcepten

Amstelveen, 9 juli 2001 - CMG zet de activiteiten van het Nederlandse mobiele marketingbedrijf Unwired Concepts voort. Met deze doorstart, hetgeen onder de naam CMG Unwired Concepts zal gebeuren, verwacht CMG haar positie in de mobiele markt verder uit te bouwen. 18 medewerkers van Unwired Concepts zijn per 25 juni j.l. bij CMG in dienst getreden.

CMG gaat de kennis van Unwired Concepts bundelen met de bestaande CMG diensten voor mobiele toepassingen, zoals strategische advisering en mobile2you. Met dit dienstenaanbod richt CMG Unwired Concepts zich voornamelijk op de business-to-business-to-consumer markt. Klanten zullen hierdoor in staat zijn mobiele dienstverlening nog marktgerichter in te zetten.

Ondanks het succes van de mobiele marketingactiviteiten van Unwired Concepts in de eerste helft van dit jaar, leidden schulden uit eerdere activiteiten op 20 juni tot een faillissement. Het personeel en de klanten behielden echter vertrouwen in de onderneming, waardoor de activiteiten in de surseanceperiode konden worden voortgezet. Tevens heeft CMG door deze krachtenbundeling haar klantenkring uitgebreid met belangrijke namen uit o.a. de retailwereld.

Unwired Concepts
Unwired Concepts ondersteunde zijn klanten bij het bereiken van marketingdoelgroepen met behulp van de mobiele telefoon. Het bedrijf bedacht, bouwde en bezorgde mobiele marketingconcepten. Unwired Concepts maakte daarvoor gebruik van de laatste standaarden en technieken op het gebied van mobiele communicatie.

CMG
CMG is een wereldwijd opererende Informatie & Communicatietechnologie (ICT) groep, met een leidende positie in zowel zakelijke ICT-dienstverlening als in oplossing voor draadloos dataverkeer. CMG levert haar diensten en oplossingen binnen een breed scala aan markten, waaronder financiele dienstverlening, transport, telecommunicatie, media, petrochemische industrie, Utilities, retail, productiebedrijven en overheden. De Groep biedt ook lange termijn-beheer van bedrijfsprocessen, van salarisverwerking, call centra en netwerken tot het beheer van infrastructuren, applicatie-onderhoud en hosting services. Het bedrijfsonderdeel CMG Wireless Data Solutions heeft een leidende positie in wireless messaging en gateway producten, mobile internet en e-mail, cell broadcast en customer care en billing systemen.

CMG is opgericht in 1964 en heeft hoofdkantoren in Londen en Hoofddorp. Het bedrijf implementeert en ondersteunt applicaties voor klanten wereldwijd, vanuit vestigingen in16 landen. Het bedrijf is genoteerd aan de effectenbeurzen in Londen (FTSE 100 - en techMARK 100 index) en in Amsterdam (AEX Midkap en Euronext 100 index).