Politie Amsterdam-Amstelland

Botsing met pizzakoerier
9-7-2001. Zondagmiddag zijn op de Overtoom een bromfietspizzakoerier en een motorrijder met elkaar in botsing gekomen. De pizzakoerier liep vermoedelijk een hersenschudding en schaafwonden op. Hij is naar een ziekenhuis overgebracht.
Auto rijdt in op file
9-7-2001. Een invoegende automobilist (42) is vrijdagmiddag op de A4 ter hoogte van de Ringvaart op een in de file staande Volvo gereden. Er raakte ook nog een busje bij het ongeval betrokken. De invoegende automobilist is naar een ziekenhuis overgebracht en bleek een verbrijzelde elleboog te hebben.



Botsing personenauto taxi
9-7-2001. In de nacht van zaterdag op zondag zijn op de Hoofdweg een personenauto en een taxi met elkaar in botsing gekomen. De schade was aanzienlijk. De bestuurder van de personenauto en de passagier van de taxi gingen voor een medische controle per ambulance naar een ziekenhuis. Beiden hadden nekklachten.



Arrestatie lastige man
9-7-2001. Zondagavond is op de Amstel een 39-jarige man aangehouden. De politie kreeg de melding binnen dat hij vrouwen lastig viel. De man had behoorlijk gedronken. Tijdens zijn arrestatie verzette hij zich en probeerde ook een politiepistool te bemachtigen. Een agente hield aan de schermutseling een gekneusde pols over. De man is ingesloten.



Luchtbuks in beslag
9-7-2001. Vrijdagavond heeft de politie bij het IJplein een luchtbuks in beslag genomen. Een visser aan het water klaagde over het feit dat er zijn richting op werd geschoten. De politie stelde een onderzoek in en kwam uit bij een flat waar een buks werd aangetroffen.



Aanpak drugoverlast
9-7-2011. Hier volgt een overzicht van de politie-inspanning in de binnenstad rond de bestrijding van drugoverlast van het afgelopen weekeinde.

Vrijdag
15 dijkverboden uitgereikt aan mensen die drugoverlast veroorzaakten. Tegen 18 personen is proces-verbaal opgemaakt voor dronkenschap, slapen op de openbare weg, wildplassen, het bezit van harddrugs, openlijk druggebruik en de verkoop van nepdrugs. Er werden ook verschillende straatdealers aangehouden. De politie nam bij hen 85 wikkels, bolletjes c.q. drugspillen in beslag.

Zaterdag
43 dijkverboden aan personen die drugoverlast veroorzaakten Tegen 37 personen is proces-verbaal opgemaakt voor wildplassen, bezit harddrugs en handel in harddrugs, openlijk druggebruik en de verkoop van nepdrugs. Een van de wildplassers gaf een valse naam op en kreeg een extra proces-verbaal.

Zondag
38 dijkverboden aan personen die drugoverlast veroorzaakten. Tegen 24 personen is proces-verbaal opgemaakt voor wildplassen, slapen op de openbare weg, openlijk druggebruik en overtreding van het messenverbod.

Afgelopen nacht
Vijf dijkverboden aan personen die drugoverlast veroorzaakten. Tegen zes personen is proces-verbaal opgemaakt voor wildplassen, overtreding van het messenverbod en belediging van de politie.

Man aangereden door tram
9-7-2001. Zaterdagmiddag is op de Overtoom een voetganger aangereden door een tram. De 31-jarige man stak de trambaan over. Hij werd met schrammen en een hoofdwond naar een ziekenhuis overgebracht.



Mishandeling om huur
9-7-2001. Zaterdagmiddag is in Bos en Lommer een 37-jarige man aangehouden in verband met mishandeling. Hij wordt ervan verdacht een 33-jarige man te hebben mishandeld. Vermoedelijk kennen beiden elkaar en hadden ze ruzie over een huur- of onderhuurgeschil. De zaak liep behoorlijk uit de hand. De verdachte sloeg zijn opponent tot bloedens toe met en stofzuigersbuis. Het slachtoffer is in een ziekenhuis behandeld.



Auto over de kop
9-7-2001. Op de Bosrandweg in Aalsmeer is zaterdagochtend een 20-jarige automobiliste te water geraakt. De auto lag op de kop in de sloot. De 20-jarige bestuurster kwam met de schrik vrij. Ze werd onderzocht door ambulancepersoneel, maar bleek hoegenaamd niets te mankeren. De vrouw zou tijdens een inhaalmanoeuvre van een tractor de macht over het stuur hebben verloren. Een getuige vertelde dat de auto drie keer over de kop ging en uiteindelijk in de sloot belandde.



Scoutingpand uitgebrand
9-7-2001. Zaterdagavond ging het scoutinggebouw aan het Veenendaalplein in Amstelveen in vlammen op. Het vuur werd ontdekt door surveillerende agenten. De brand groeide uit tot een middelgrote uitslaande brand. De brandweer zette zon 25 personeelsleden in. Het pand was leeg en gesloten. Er zijn dus geen gewonden gevallen. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.



Verliefd maar op de bon
9-7-2001. Een automobiliste die zaterdagmiddag tijdens een snelheidscontrole op de Hammarskjoldsingel in Amstelveen aan de kant werd gezet, weet haar te hoge snelheid aan haar verliefdheid. Ze was er niet helemaal bij en reed 75 kilometer per uur. De verliefde dame moest met een bon verder. Naast haar liepen ook 12 andere hardrijders tegen een proces-verbaal aan. De hoogste score was 88 kilometer per uur.



Eenzijdig ongeval
9-7-2001. Vannacht zijn bij een eenzijdig verkeersongeval op de A10-West twee gewonden gevallen. Het gaat om een 38-jarige automobilist en zijn 42-jarige passagiere. De man reed op een onbewaakt ogenblik langs een geopende slagboom en kwam op het weggedeelte terecht dat wordt gerenoveerd. Toen hij over een circa 50 centimeter hoge rand van gefreesde bitumen reed, traden de twee airbags in werking. En kwam de auto tot stilstand. De inzittenden zijn per ambulance naar een ziekenhuis overgebracht. De politie houdt er rekening mee dat er drank in het spel is. Er is een bloedproef afgenomen.



Man valt van trap in bar
9-7-2001. Bij een bar in de Rembrandtpleinbuurt is vannacht een 32-jarige bezoeker van de trap gevallen. Hij is per ambulance naar een ziekenhuis overgebracht. Aanvankelijk was onduidelijk wie het slachtoffer was. Hij had geen identiteitspapieren bij zich en was te versuft om zijn personalia op te geven. Pas vanochtend is dat gelukt.



Vijf gewonden op snelweg
9-7-2001. Bij een aanrijdingen op de A1 ter hoogte van Diemen zijn zaterdagmiddag vijf gewonden gevallen. De 40-jarige bestuurder van een busje reed tijdens zware slagregens achter op een file en drukte drie stilstaande autos tegen elkaar. De gewonden hadden overwegend nekklachten. Er was ook sprake van van snij- en schaafwonden. Allen zijn in een ziekenhuis behandeld. De beschadigde autos zijn afgevoerd met kraanwagens.

A4
Op de A4 viel zaterdagmiddag een gewonde bij een kop-/staartaanrijding waarbij drie autos waren betrokken Het slachtoffer was een 34-jarige automobiliste uit Zwaanshoek. Ze werd met rugletsel naar een ziekenhuis overgebracht.


Chauffeur maakt t bont
9-7-2001. In de nacht van vrijdag op zaterdag is een 31-jarige automobilist aangehouden die op de Haarlemmerweg ter hoogte van de Staatsliedenbuurt bovenop een voor het verkeerslicht wachtende auto reed. De man had gedronken en bleek niet in het bezit van een rijbewijs. Zijn Volkswagen Golf was niet verzekerd. De beide inzittenden van de aangereden auto moesten voor nekklachten naar een ziekenhuis. De 31-jarige automobilist verklaarde al meerdere keren door de politie op de bon te zijn geslingerd voor het rijden zonder rijbewijs. Hij deed afstand van zijn auto.