StarOffice-actie Tplc groot succes

Ruim 10.000 bestellingen in 14 dagen

Amersfoort, 9 juli 2001 De StarOffice-actie van Tplc Nederland, waarbij geïnteresseerden via het Web (www.sorrygates.com) zonder enige verplichting of kosten een exemplaar van de office suite StarOffice 5.2 konden aanvragen, is een groot succes. In de eerste twee weken van de actie werden meer dan 10.000 exemplaren van deze software aangevraagd.

De toeloop was op een bepaald moment zelfs zo groot, dat Tplc zich genoodzaakt zag het aanbod tijdelijk tot de download-mogelijkheid te beperken. Maar afgelopen week werd ook de CD weer aan het assortiment toegevoegd.

De populariteit van StarOffice neemt ook in andere landen sterk toe. Afgelopen week werd bekend dat het Amerikaanse ministerie van Defensie op ruim 10.000 werkplekken de huidige office suites gaat vervangen door StarOffice. Alleen al aan licentiekosten moet dit een besparing van ruim 4 miljoen dollar opleveren.

StarOffice, een product van Sun Microsystems, is een complete office suite, volledig compatible met Microsoft Office en andere bekende programma's zoals dBase en Corel. Het product werkt onder meer op Windows- en Linuxomgevingen. StarOffice bestaat onder andere uit een tekstverwerker, spreadsheet- en databasemodules, alsmede toepassingen voor presentaties en internet-toegang.

Tplc Nederland, distributeur van Sun, wil met de actie onderstrepen dat automatiseringsoplossingen gebaseerd op het Sun-platform, helpen om de total costs of ownership te verlagen. Deze week opende Tplc ook een andere website, www.solutionsonsun.com, waarop de diverse op het Sun-platform beschikbare software-toepassingen op een rij worden gezet, samen met de gegevens van de desbetreffende leverancier.

Tplc Nederland
Tplc Nederland is de eerste officiële Channel Development Provider van Sun Microsystems. Het bedrijf ondersteunt resellers van Sun bij de marketing, verkoop, implementatie en het onderhoud van Sun producten en diensten. Tplc concentreert zich volledig op de producten en diensten van Sun en kan zijn resellers daardoor uitstekende faciliteiten bieden op het gebied van expertise, marketing en logistiek. Het distributieconcept van Tplc Nederland is ontworpen naar het voorbeeld van Tplc in Engeland, dat al sinds 1991 een actieve partner is van Sun.