Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 9-07-2001 Politieberichten district Sittard (H.P. 14.41 uur) Maandag 9 juli 2001

Geleen, gewond bij verkeersongeval:
Een 42 jarige bromfietser uit Schimmert is zondagavond 8 juli 2001 op de Spaubeeklaan in Geleen gewond geraakt bij een aanrijding met een personenauto.
Een 52 jarige automobilist uit Landgraaf verleende omstreeks 19.00 uur geen voorrang aan een over het fietspad van de Spaubeeklaan rijdende bromfiets met als gevolg dat de bromfiets tegen de zijkant van de auto reed en ten val kwam. Bij de aanrijding of de val brak de bromfietser zijn pols. Door een ambulance werd hij naar het ziekenhuis waar hem eerste hulp werd verleend. Tegen de automobilist wordt proces-verbaal opgemaakt.

Geleen, bijtgrage hond in beslaggenomen:
Zondagavond 8 juli 2001 is naar aanleiding van een herhaald bijtgeval een hond door de politie in beslag genomen.
Omstreeks 20.30 uur heeft een hond van het ras Huskey in een woning aan de Kerkhoflaan in Geleen tijdens een feestje een 73 jarige vrouw in haar keel, arm en vinger gebeten. De bijtwonden waren dermate ernstig dat de vrouw in het ziekenhuis behandeld moest worden. Omdat het niet de eerste keer was dat de hond mensen heeft gebeten heeft de politie de hond in beslag genomen. De eigenaar en eigenaresse hebben van de hond afstand gedaan. Zij zagen de ernst van de situatie in. De
1 jarige Huskey is in afwachting van een nadere beslissing van de Officier van Justitie ondergebracht in het dierenasiel in Geleen. De officier besliste in de loop van maandagmorgen 9 juli dat een dierenarts de hond kon laten inslapen.