Telfort persbericht

Actueel

Persberichten

Visie & Missie

Network Interfaces

Siemens-medewerker altijd online via Telfort's GPRS

Den Haag, Amsterdam 9 juli 2001 - Siemens Nederland N.V. gaat als eerste bedrijf in Nederland op zeer grote schaal een deel van haar medewerkers voorzien van GPRS. Hiervoor heeft Siemens onlangs met Telfort een contract getekend voor 500 GPRS aansluitingen. Met deze GPRS aansluiting hebben de Siemens medewerkers een permanente, snelle mobiele verbinding met het bedrijfsnetwerk van Siemens Nederland en mobiele internetdiensten, zonder dat hiervoor tijdrovende inlogprocedures nodig zijn. De Siemens medewerkers zullen hiervoor gebruik maken van Siemens GPRS-telefoons.

Met name onderhoudstechnici van Siemens hebben grote behoefte aan een continue mobiele verbinding met het bedrijfsnetwerk (LAN). Ze kunnen er namelijk gemakkelijk oplossingen vinden voor technische problemen zonder daarvoor te moeten terugkeren naar het bedrijf. Telfort is in staat gebleken om Siemens een passende oplossing aan te bieden. Telfort beschikt naast het GPRS-netwerk over uitgebreide kennis van mobiele data communicatie en adviseert ook over de implementatie.

De dienst 'Telfort Mobile Office' zorgt ervoor dat deze buitendienstmedewerkers sneller en efficiënter de klant kunnen helpen. Met Telfort Mobile Office hebben de medewerkers via een GPRS-telefoon, laptop of palmcomputer draadloos toegang tot het bedrijfsnetwerk. Uiteraard kan er via het Siemens LAN ook toegang worden verkregen tot het internet. Siemens maakt gebruik van haar eigen GPRS toestellen: de Siemens S45 en de ME45. Met het GPRS toestel kan men ook telefoneren.

GPRS (General Packet Radio System) is de nieuwste generatie mobiele communicatie. Met GPRS is het mogelijk om data gebruiksvriendelijk, snel en veilig over het mobiele netwerk te verzenden en te ontvangen. Dat betekent dat er een permanente open verbinding is met het bedrijfsnetwerk van Siemens, er hoeft dus niet telkens te worden 'ingebeld'. De afrekening vindt bij GPRS niet plaats op basis van verbindingstijd en afstand, maar op basis van de verstuurde hoeveelheid data.

Siemens Nederland verwacht met de invoering van deze nieuwe technologie de interne processen efficiënter te laten verlopen en daardoor een aanzienlijke kostenbesparing te realiseren.

Tot de belangrijkste doelgroep voor Telfort Mobile Office behoren grote en kleine ondernemingen, die net als Siemens, hun intensieve mobiele gebruikers direct toegang tot actuele bedrijfsinformatie en onderlinge communicatie willen aanbieden.

Over Siemens
De Siemens Groep in Nederland, met een omzet van ruim 1,3 miljard Euro en ruim 3300 medewerkers, maakt deel uit van de in meer dan 190 landen vertegenwoordigde multinational Siemens AG, met een omzet van ruim 78 miljard Euro en 447.000 medewerkers. Zij levert producten, systemen en diensten voor overheid, bedrijfsleven en consument. Siemens biedt de klant oplossingen op vrijwel alle terreinen van de elektrotechniek en de elektronica.

Over Telfort
Telfort helpt consumenten en zakelijke klanten bij het vinden van hun weg in de vele nieuwe mogelijkheden op het gebied van mobiele telefonie en mobiele datacommunicatie. Daarvoor maakt Telfort gebruik van de nieuwste technologieën. Zo introduceerde Telfort in 2000 als eerste operator GPRS in Nederland. In de nabije toekomst zal hier ook UMTS bijkomen. Dit alles wordt mogelijk gemaakt door meer dan 1100 enthousiaste medewerkers, die elk voor zich verantwoordelijk zijn voor de kwaliteit van het aanbod aan klanten. Telfort is 100 procent dochter van British Telecommunications plc. '

9-7-01

Terug >>>

Adresgegevens Telfort

DISCLAIMER COPYRIGHT TELFORT B.V. 2000