Ingezonden persbericht


20-jarige guard tekent verbintenis voor twee jaar plus optie

Gunco contracteert Ron Borstel

ROTTERDAM Het bestuur van Gunco/Rotterdam Basketbal heeft Ron Borstel gecontracteerd. De 20-jarige guard van Canoe Jeans uit Den Bosch tekende een overeenkomst voor twee jaar met een optie voor een derde jaar en is daarmee de eerste versterking voor de selectie van coach Ronald Wolfs voor het seizoen 2001-2002.

Borstel werd na afloop van de basketbaljaargang 1999-2000 als beste debutant in de vaderlandse eredivisie gekozen tot rookie of the year. In het afgelopen seizoen kwam de bij Black Eagles in Rosmalen opgeleide guard achter de Amerikaanse spelverdeler Thomas Kelly echter veel minder aan spelen toe. Gemiddeld verscheen hij slechts acht minuten per wedstrijd binnen de lijnen en tekende voor drie punten per duel.

In het seizoen 1999-2000 maakte Borstel steevast deel uit van de selectie van bondscoach Bob Gonnen, maar van een debuut in Oranje kwam het niet. Bij de junioren kwam de inwoner van Rosmalen tot een totaal van twintig interlands. In september van dit jaar start de guard de opleiding commerciële economie in Den Bosch. Om die reden blijft hij ook na zijn overstap naar Gunco/Rotterdam Basketbal in Rosmalen wonen. Ron Borstel
Leeftijd 20 jaar
Lengte 1.93 meter
Gewicht 80 kilo
Woonplaats Rosmalen
Vorige club Canoe Jeans
Status Voormalige jeugdinternational en ex-rookie of the year