Ingezonden persbericht

Barneveld, 9 juli 2001

Hati ke Hati dag levert ruim 55.000 gulden op

Het sport- en muziekspektakel dat de werkgroep Maluku Tabakar Barneveld (MTB) op zaterdag 30 juni jongstleden in de Veluwehal in Barneveld organiseerde is op alle fronten een groot succes gebleken.

Ruim een week na het Hati ke Hati evenement maakt MTB de balans op. Meer dan 1700 betalende bezoekers kwamen 's avonds naar de Veluwehal voor een veelzijdig aanbod van cultuur en muziek. Het gevarieerde programma in de theaterzaal bood voor ieder wat wils. De 'dance area' in de sportzaal trok met name veel jeugdig publiek. Ook het sportieve toernooi overdag verliep naar uiterste tevredenheid. Naast de sponsorgelden en donaties die MTB reeds voorafgaand aan het evenement ontving van gemeente en bedrijfsleven was de opbrengst uit de kaartverkoop de grootste bron van inkomsten. Samen met de opbrengsten uit de loterij en drankverkoop is de uiteindelijke netto winst uitgekomen op ruim 55.000 gulden.

De Molukse werkgroep stelt zich met dit bedrag meer dan tevreden. Toch loopt zij niet voorbij aan het feit dat het succes bestaat uit meer dan alleen veel geld ophalen. De enorme steun die zij ontving tijdens de maanden van voorbereidingen en de betrokkenheid vanuit zowel de Barneveldse als Molukse samenleving waren hartverwarmend en onderdeel van het succes. Bovendien heeft het evenement veel publiciteit opgeleverd in de media voor de werkgroep en de heersende toestand op de Molukken..

MTB organiseerde reeds eerder activiteiten om geld in te zamelen en de toestand op de Molukken onder de aandacht te brengen. Bij zo'n groots evenement als op 30 juni jongstleden komt echter heel wat meer kijken. Bovendien wordt er binnen Molukse kringen al veel benefietevenementen georganiseerd, waardoor de opkomst vanuit die hoek toch onzeker blijft. Door de enorme bekendheid rond het evenement en het kwalitatieve aanbod van artiesten was het voor de werkgroep echter vrijwel zeker dat het evenement zou slagen. Daarnaast is de aanhoudende vraag om hulp voor de Molukken door de voortslepende gewelddadigheden aldaar een drijfveer voor MTB om haar activiteiten te blijven voortzetten.

Voor de redactie:

'Maluku Tabakar' is een onafhankelijke organisatie en daarom niet gebonden aan een politieke of kerkelijke organisatie. Zij is in augustus 1999 ontstaan naar aanleiding van de verontrusting die is ontstaan bij de Molukse gemeenschap in Nederland. 'Maluku Tabakar' is een landelijke organisatie waarin werkgroepen uit 14 plaatsen zich hebben verenigd. Allen hebben ij hetzelfde doel voor ogen: veiligheid, stabiliteit en vrede op de Molukken.

Mocht u naar aanleiding van dit schrijven nog vragen hebben dan kunt contact opnemen met de heer Tjalie Abraham, tel: 06-21496620.