Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

Amsterdam, 10 juli 2001

LESSEN UIT GOTEBORG

Het verzet tegen het kapitalisme, het neoliberalisme, de door het bedrijfsleven gedomineerde globalisering, of hoe je het ook wilt typeren, is sinds 'Seattle' naar buiten getreden. De demonstraties en protesten namen in omvang toe. Na Goteborg zijn er in Barcelona en Salzburg weer mensen de straat opgegaan om te protesteren tegen de snode plannen van de regeringen en het bedrijfsleven. Het is duidelijk dat steeds meer mensen er geen genoegen mee nemen dat de geschiedenis na de val van de muur ten einde is gekomen en weer hun eigen geschiedenis gaan schrijven.

Nu duidelijk wordt dat regeringen daar weinig ruimte aan willen bieden en deze creatieve uitingen van verzet met geweld willen smoren, wordt het tijd dat de tegenbeweging zich beraadt over de te nemen volgende stappen. Welke lessen kunnen we trekken uit de gebeurtenissen in Goteborg? Hoe kunnen we de dreigende geweldspiraal doorbreken? Moeten we nog wel tophoppen, of zijn er meerdere actievormen mogelijk.

Deze en meerdere vragen komen aan bod in het nieuwste nummer van Actieblad Ravage, dat voor een deel in het teken staat van de gebeurtenissen in Goteborg. Verder in Ravage: Actie tegen gentech-proefvelden, antimilitaristen krijgen inzage in persoonlijke MID-dossiers, strafvermindering ALF-verdachten, het Theatre Anti Missile systeem, de zaak Schlickenrieder deel 2, Women on Waves, vraaggesprek met drugspecialist August de Loor, de energieverspilling door internet, de slavernij herdenking.

Indien u aandacht wenst te besteden aan Ravage in het medium waar u voor werkt, vraag dan een gratis presentatie-exemplaar aan via tel 020 6761773 of email ravage@antenna.nl

Ravage, actieblad
Van Ostadestraat 233n
1073 TN Amsterdam
telefoon 020-6761773
fax: 020-6730595
Internet: http://www.antenna.nl/ravage