Korps: Limburg-Zuid, plaats: Heerlen 10-07-2001 Politiebericht district Heerlen
Persbericht 15.54 uur

Heerlen

Heerlen; zeer grote drugsvangst

Een zeer aanzienlijke drugsvangst zo typeert de politie het resultaat van de actie waarbij maandagavond omstreeks 22.30 uur door het projectteam van het district Heerlen in een woning aan de van der Scheurstraat ruim 42,5 kilogram drugs werden aangetroffen. Het grootste deel van de drugs bestond uit ruim 176.000 XTC-pillen. In de woning werd de bewoonster, een 33-jarige vrouw aangehouden. Korte tijd later werden in een auto op de van der Scheurstraat de 38-jarige bewoner van het betreffende pand en een 39-jarige inwoner uit Kerkrade aangehouden. In de auto van het tweetal troffen agenten circa 1 kilogram cocaïne aan.
Naast de XTC-pillen, die in drie sporttassen waren verpakt, trof de politie in de woning ongeveer 2,5 kilogram marihuana en 1 kilogram amfetamine aan. Verder werden er in de woning 50 scherpe patronen aangetroffen.
De inbeslaggenomen drugs hebben een gezamenlijke straatwaarde van ongeveer 2 miljoen gulden. De drie aangehouden personen worden woensdag voorgeleid aan de officier van Justitie in Maastricht.

A.J.M. Boosten (Bureau Voorlichting & PR tel.: 045 - 4003050)