Amsterdam Airport Schiphol

Kintetsu World Express neemt nieuw vrachtgebouw in gebruik 10-07-2001

Kintetsu World Express neemt nieuw vrachtgebouw in gebruik

Kintetsu World Express heeft vorige week een nieuw vrachtgebouw op het vrachtareaal Schiphol Zuidoost in gebruik genomen. Het vrachtgebouw beschikt over 4.400 m2 loodsruimte en 1.100 m2 kantoorruimte.

Kintetsu World Express (KWE) is een Japanse logistieke dienstverlener, gespecialiseerd in lucht- en zeevracht opslag en distributie. KWE heeft 315 vestigingen wereldwijd. KWE startte in 1988 op Schiphol met 3 medewerkers. Inmiddels heeft het bedrijf 64 werknemers. Om ook in de komende jaren de groei op te vangen heeft KWE haar cargo-activiteiten nu centraal gehuisvest in een eigen vrachtgebouw.

Schiphol Real Estate BV, een volle dochter van Schiphol Group, is eigenaar van het nieuwe gebouw en is eveneens verantwoordelijk voor de ontwikkkeling.

Het gebouw is ontworpen door XX Architecten uit Delft. De bouw is gestart in oktober 2000.

Met het nieuwe gebouw voor KWE is de tweede linie voor expediteurs en logistieke bedrijven van het huidige vrachtareaal Schiphol Zuidoost, op ca. 15.000 m2 na, volgebouwd. Schiphol Real Estate is momenteel doende om de gronden voor de tweede fase van het Schiphol Zuidoost areaal te verwerven.